Manchester United 3-0 Aston Villa

Bajnok a Manchester United!


A Vörös Ördögök nem bízták a véletlenre és lezárta az idei bajnokságot.

A kezdõ sípszótól kezdve nekiesett ellenfelének a manchesteri csapat és már a második percben vezetést szerzett. Antonio Valencia tette vissza a labdát a jobb szélen Rafaelnek, aki a hosszúra ívelt Ryan Giggshez. A walesi legenda laposan lõtte be a kapu elé, ahol Robin van Persie állt és 2 méterrõl bekotorta a hálóba a labdát.

Egy perc múlva Valencia ívelése találta meg a holland csatárt, aki azonban 8 méterrõl kapu fölé bombázott, majd nem sokkal késõbb Ryan Giggs csinált bolondog a védõjébõl, beadását van Persie fejelte vissza az érkezõ Shinji Kagawához, de az utolsó pillanatban menteni tudott a védelem a japán elõl.

Hatalmas tempóban játszottak a Vörös Ördögök és folyamatosan veszélyeztettek. Rafael 20 méterrõl lõtt remekül, de a labda a kapufáról pattant vissza, majd a 13. percben Wayne Rooney saját térfélrõl ívelt elképesztõ módon van Persie elé, aki meg sem várta, hogy lepattanjon a labda, 18 méterrõl kilõtte a hosszút, megduplázva a United elõnyét.

 


A második manchesteri gól elõtt azonban nem kellett sok, hogy egy lefordulásból egyenlítsenek a vendégek, miután Phil Jones lekésett Bentekérõl, aki nagyszerûen továbbított Weimannhez, majd kapta vissza a labdát, de lövése centikkel a léc fölött hagyta el a játékteret.

Húsz percnyi játék után a United visszavett az iramból, a Villa így feljebb tudott lépni, de Rooney labdaeladása utáni lövést Jonny Evans blokkolni tudta.

A 33. percben Kagawa kiválóan indította Giggset, aki önzetlenül van Persie-hez passzolt, a holland támadó kicselezte Guzant és a védõkkel teli kaput megcélozva megszerezte harmadik találatát is, amivel immár a góllövõlistán is átvette a vezetést.

 


Szünet elõtt egy Agbonlahor lövést jegyezhettünk fel még, de a próbálkozás elkerülte David de Gea kapuját.

Fordulás után a vendégek kezdtek támadóbban, egy jobbról érkezõ ívelést de Gea kiejtett, majd Rafael tisztázott szögletre, a sarokrúgást követõen pedig van Persie mentett nagyot a gólvonalról. Ezt követõen Rooneyt támadták le saját kapujától 25 méterre, az angol csatár (vagy középpályás?) elveszítette a labdát, Benteke tüzelt, de a spanyol kapus vetõdve hárított.

Az 58. percben ismét Rooney labdavesztésébõl alakult ki Villa lehetõség, ám Benteke elõl végül Jones nagyszerûen mentett.

Egészen a 63. percig kellett várni az elsõ említésre méltõ hazai akcióra, ekkor Valencia beadása után Giggs tette le Rooneynak lövésre a labdát, de a védelem blokkolni tudott, Michael Carrick összeszedte a játékszert, majd a bal szélre tette ki van Persie-nek, aki laposan centerezett Rooney elé, de a lövés kapu fölé szállt.

A 71. percben Rooney sarokrúgása után Evans sarokkal csodás gólt szerezhetett volna, ha nem lett volna vendég játékos a hosszú kapufánál, így gólvonal elõl sikerült menteniük a birminghamieknek.

Alig volt hátra negyedóra, amikor a csereként beálló El Ahmadi 25 méterrõl bombázott, de Gea azonban szögletre tolta a léc alá tartó labdát. A válasz sem maradt el, Valencia és van Persie kavargattak a jobb szélen, az equadori remekül gurított vissza Kagawához, aki egy cselt követõen tisztán lõhetett 10 méterrõl, de csúnyán kapu fölé küldte a labdát. Újra Valencia és Kagawa voltak akcióban, ezúttal egy remek kényszerítõt mutattak be ketten, ami végén a United hetese kerülhetett volna helyzetbe, ha Guzan nem jön ki a kapujából remek ütemben.

Végül két percnyi ráadás után Anthony Taylor játékvezetõ lefújta a találkozót és a MANCHESTER UNITED hivatalosan is a Premier League 2012/13as szezonjának BAJNOKA!


Premier League, 34. forduló
Manchester United 3-0 Aston Villa
Old trafford, 75591 nézõ

Vezette: Anthony Taylor

United: de Gea - Rafael, Jones, Evans, Evra - Valencia, Carrick, Rooney(Welbeck 72.), Giggs - Kagawa - van Persie
Pad: Éindegaard, Ferdinand, Büttner, Cleverley, Nani, Hernandez

Villa: Guzan - Lowton, Vlaar, Baker, Bennett(Clark 80.) - Westwood, Delph - N'Zogbia(El Ahmadi 46.), Weimnn, Agbonlahor - Benteke
Pad: Given, Bent, Holman, Bowery, Sylla

Gólszerzõ: van Persie 2', 13', 33'

Sárga lap: Evra


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!