Hargreaves és Bebe sincs a keretben

Hargreaves és Bebe sem kapott helyet a Bajnokok Ligájára nevezett keretben.


Manchester United kihagyta Owen Hargreaves-t és Bebe-t a Bajnokok Ligája csapatból - jelentették be ma este - amivel Sir Alex Ferguson egyértelmûen rámutat, hogy egyikük sem kap meghatározó szerepet az év hátralévõ részében.

Hargreaves egészségi állapota miatt maradt ki, mely döntés azt mutatja, Ferguson nem bízik a középpályás néhány hónapon belüli felépülésében.

Bebe ügye ennél kicsit bonyolultabb, a menedzser által elõtte soha nem látott játékost augusztus 11-én szerzõdtették a Vitória Guimaraes csapatától 7,4 millió font kivásárlási áron, de azóta a szakmai stáb arra jutott, még rengeteg munkát kell elvégezni a portugálnak ahhoz, hogy megfelelõ szintre jusson.

Nagyobb aggodalomra ad okot Hargreaves esete. Két és fél éve tartó térdproblémájával idén nyáron visszatért Coloradoba, ahol a rehabilitációs folyamatot Dr. Richard Steadman felügyeli, akit a legjobb térdspecialistának tartanak szakmán belül. Steadman leírta, Owen térde az egyik legrosszabb állapotú, amit 35 éves pályafutása alatt látott, az Old Traffordon egyre inkább úgy látják, a 29 éves játékos pályafutása veszélybe kerülhet.

Hargreaves szerepel a Premier League-be nevezett keretben, de csupán azért, mert Ferguson csapatának mérete miatt még befért a 25 fõ közé és nem kellett kihagyni. Bebe is szerepelhet a United bajnoki mérkõzésein, de a Bajnokok Ligája B-listájába sem került be, mivel ott csak olyan játékosok szerepelhetnek, akik minimum két éve a csapat tagjai.

Ferguson - aki Ritchie De Laet-et is kihagyta - már dühösen tagadta azokat a híreket, melyek szerint azért hagyták ki a portugált a Manchester Senior Cup küzdelembõl 10 napja, mert az edzõi stábban kételyek merültek volna fel a játékos valós képességei miatt az edzéseken mutatott játéka alapján. A menedzser szerint ez csak egy egyszerû erõnléti kérdés volt, bár az érdekes, hogy Anderson 6 hónapos sérülést követõen játszhatott, míg Bebe a felkészülési szezonban 6 meccsen is pályára lépett elõtte.

A Bajnokok Ligájára nevezhetõ keret maximum létszáma 25 fõ, a United jelenleg 24 játékost nevezett.

 

Nevezettek listája: Van der Sar, Kuszczak, Neville, Evra, J.Evans, Ferdinand, W.Brown, Smalling, Vidic, O'Shea, Nani, Anderson, Giggs, Park, Carrick, Scholes, Fletcher, Valencia, Gibson, Berbatov, Rooney, Hernandez, Owen, Obertan.

"B-listán" szereplõk: Macheda, Amos, Fabio, Rafael, Corry Evans, Oliver Gill.



 guardian.co.uk


Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!