Carrick: Örülök, hogy jelöltek

Michael Carrick, a Manchester United középpályása elismerte, csodálatos szezonja van azzal, hogy a bajnoki cím mellett még a PFA Év játékosa díjra is jelölték.


 A vasárnapi díjátadó gálán Carrick mellett csapattársa, Robin van Persie, a Tottenham támadója, Gareth Bale, a liverpooli Luis Suarez valamint a Chelsea duója, Eden Hazard és Juan Mata található a jelöltek listáján.

A játékos kiváló szezont tudhat maga mögött, csapatával bajnoki címet nyert ráadásul Roy Hodgson válogatottjában is kulcsfigurává nõtte ki magát a 2014-es világbajnokság selejtezõi során. A korábbi Tottenham és West Ham játékos bevallotta, egyszerre hízelgõ és örömteli, hogy elismerik nagyszerû szezonját.

"Nagy megtiszteltetés, hogy a játékostársaim jelöltek az Év játékosa címre" - mondta Carrick a PUMA rendezvényén. "Nagyszerû szezon volt ez a Manchester Uniteddel, és mivel a bajnoki cím mellett még ezt a jelölést is kaptam, így csodálatos szezon ez számomra."

 


A PUMA felhasználva a ProZone adatokat rámutat, miért is kellene Carrickre szavazni a többi jelölttel szemben:

- Carrick 2501 passzt osztott ki, ez a legmagasabb a Premier League-ben.

- az elõre lõtt labdáinak 82,4%-a pontos, ami jóval magasabb arány, mint a Premier League középpályásainak átlaga (72,8%)

- meccsenként átlagosan 73,3 sikeres passzt oszt ki, ami szintén jóval meghaladja a a Premier League középpályásainak arányánál (37,7)



 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!