Arsenal 1-1 Manchester United

Döntetlennel zárult a vasárnapi rangadó, Robin van Persie ismét betalált egykori csapata kapujába.


A Vörös Ördögök bajnokként érkeztek az Emiratesbe, miközben az Ágyúsokra még kemény csaták várnak a BL-t érõ helyekért.

Jobban kezdtek a hazaiak, már a második percben vezetést szereztek. Van Persie a középpályán csúnyán elpasszolta a labdát, az Arsenal kapura iramodott, a védõk mögé (túlságosan) befutó Walcott vezette David de Geára a játékszert, majd lõtte azt a kapuba. Phil Dowd asszisztense nem látta lesnek az amúgy igen nagy leshelyzetet.

Wenger csapata nem állt le, jól letámadták a United játékosait és alig engedték ki ellenfelüket saját térfelérõl és Rosicky, valamint Cazorla is lõtt, de egyikük sem szerzett gólt.

Egészen a 18. percig kellett várni az elsõ vendég helyzetre, amikor Phil Jones csapott le egy labdára, passzolt Wayne Rooneyhoz, aki visszatette az ezen a találkozón középpályást játszó Joneshoz. A fiatal van PErsie-hez továbbított, aki a bal szélrõl remek beadással találta meg a támadást végigkísérõ Jones fejét, aki azonban centikkel kapu mellé bólintott.

Rafael és Jones meglepõ hibáit követõen a United játékosok sárga lapokkal "gazdagodtak", majd de Gea védett Podolski lövése után, míg a másik kapu elõtt Nani lövését blokkolták a védõk, valamint a portugál beadása után van Persie fejelt közelrõl Szczesny-be.

A 31. percben jártunk, amikor ismét Jones került helyzetbe, de Antonio Valencia beadása után ismét kapu mellé bólintott.

Alig volt hátra a félidõbõl, amikor Sagna adta el a labdát saját térfelén, vagyis inkább kiugratta van Persie-t, aki betört a tizenhatosra, ahol a visszafutó francia jobb bekk menteni próbált, de becsúszása lábat ért, jogos tizenegyeshez jutottak a Vörös Ördögök, Sagna pedig megérdemelt sárgáját könyvelhette el.

A büntetõt a holland csatár kíméletlenül értékesítette, kiegyenlítve a találkozó állását.

 


Fordulás után Rosicky és Ramsey próbálkozásai után sem változott az eredmény, majd van Persie lapos centereése suhant el Rooney lába elõtt. Nem sokkal késõbb Rafael célozta meg a jobb felsõt, de jó egy métert tévedett.

Evra beadását Rooney bólintotta le a földre, ahonnan Szczesny kezei között halt el a labda, míg hatvan percnyi játék után Sagnának nem kellett volna pályán lennie, miután elkésett szerelési kísérlete a labda helyett Evrát találta el, amiért megérdemelte volna a sárga lapot, amit azonban Dowd nem adott meg.

A félidõ közepe elég csapzott játékot hozott, a középpályák szinte megszüntek létezni, de igazán hatalmas helyzetek nem alakultak ki.

Az utolsó 10 percben Rooney és Cazorla is tüzelt, de a kapusok hárítani tudtak, majd a 85. perctõl az Ágyúsok tizenhatosukra szögezték a manchesterieket, de csak szögletekig jutottak el, míg a United kontrákra figyeltek és egy ilyen után Giggs mehetett kapura, majd a visszaérõ védõk mellett két cselt bemutatott és lõtt, de a lövés végül szögletre pattant egy hazai játékosról.

Négy percnyi hosszabbítás alatt sem esett gól, maradt a döntetlen, amivel biztos, hogy a United nem érhet el rekord pontszámot.


Premier League, 35. forduló
Arsenal 1-1 Manchester United
Emirates Stadium, 60112 nézõ

Vezette: Phil Dowd

Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacher, Koscielny, Gibbs - Arteta, Ramsey(Oxlade-Chamberlain 78.) - Walcott, Rosicky(Wilshere 62.), Cazorla - Podolski(Gervinho 71.)
Pad: Mannone, Jenkinson, Monreal, Vermaelen

United: de Gea - Rafael(Anderson 73.), Ferdinand, Evans, Evra - Valencia, Carrick, Jones, Nani(Giggs 83.) - Rooney(Hernandez 88.), van Persie
Pad: Lindegaard, Büttner, Cleverley, Kagawa

Gólszerzõ: Walcott 2' illetve van Persie 44' (büntetõ)

Sárga lap: Sagna, Walcott, Oxlade-Chamberlain illetve Rafael, van Persie, Evans, Valencia, Jones


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!