Célkeresztben a nyári igazolások

Sir Alex Ferguson elmondta, már elkezdték a munkákat a lehetséges nyári igazolásokkal kapcsolatban.


Az Inside Unitednek adott exkluzív interjújában a menedzser ragaszkodott ahhoz, az elkövetkezendõ minimum öt év tartós sikeressége szempontjából szilárd alappal bír a keret, ahogyan a fiatalok érettebbé válnak majd.

Bár úgy tûnik, több klub valószínûleg komoly összegeket költ majd a holtidényben a jövõ évi trófea elnyerése érdekében, Ferguson elismerte, a bajnokcsapat ismét versenyképes lesz az átigazolási idõszakban is, ahogyan 2012-ben is az volt, amit olyan nevek leigazolása mutat, mint Shinji Kagawa és Robin van Persie.

A Manchester City, a Chelsea, az Arsenal, a Tottenham és a Liverpool minden bizonnyal nagy nevek leigazolását tervezheti, különösen azért, mert hatályba lép az új közvetítési jogokra kötött televíziós szerzõdés. Ez azt jelenti, a bajnok cím megtartása nehéz lesz, de ez olyan dolog, amit élveznek az Old Traffordon.

"Meg kell nézni a klub jelenlegi szerkezetét abból a szempontból, hogy hány olyan játékos található az elsõ keretben, akik maximum 23 évesek" - magyarázta Sir Alex az Indide Unitednek.

"David De Gea, Rafael, Phil Jones, Chris Smalling, Alex Büttner, Nick Powell, Tom Cleverley és Danny Welbeck. Shinji Kagawa és Chicharito 24 évesek, Jonny Evans 25, Wayne Rooney is csak a 27-et üti."

 


"Az idõsebb játékosok, mint Ryan Giggs, Paul Scholes és Rio Ferdinand karrierjük végéhez közelednek, de az említett fiatal játékosok képezik az elkövetkezendõ 5-6 év alapját, függetlenül olyan játékosoktól, akik áttörést érhetnek el, mint Adnan Januzaj, a belga srác, aki igazán jónak tûnik."

"Remélhetõleg az elkövetkezendõ évben olyan minõségi játékosokat tudunk hozni a csapathoz, amire szükségünk van. Versenyképesek vagyunk a piacon - nem vagyunk egy Chelsea vagy Manchester City az elkölthetõ összegek szempontjából, de versenyképesek vagyunk."

"Az elmúlt 3-4 hónap során kicsit dolgoztunk már azon, hogy megcélozzuk azon játékosokat, akikkel javulhatunk vagy fenntarthatjuk azt a szintet, amin jelenleg vagyunk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!