Rekord negyedéves üzleti forgalom

A Premier League bajnoki címét már megszerzõ Manchester United 91.7 millió fontos, rekord összegû harmadik negyedéves üzleti forgalomról, illetve a klub adósságának 16 százalékos csökkenésérõl számolt be.


A New York-i Értéktõzsdén csütörtökön bejelentésre kerülõ számadatok szerint az immáron húszszoros angol bajnok klub közel áll ahhoz, hogy több mint 350 millió fontos forgalmat generáljon ebben a szezonban, miután rekord nagyságú adatot produkált e tekintetben az üzleti év március 31-én végzõdõ három hónapjában.

 

A szponzori pénzekbõl származó bevételek 52%-os növekedése mellett a kimutatás alapján az is tisztán látszik, hogy a klub kereskedelmi bevételeiben is 28%-os növekedés mutatható ki, amellyel az üzleti év elsõ kilenc hónapjában ez a bevételi forrás 114.5 millió fontra rúg.

 

Mindemellett még örömtelibb hír, hogy az amerikai Glazer család tulajdonában álló klub 16 százalékkal, 367.6 millió fontra redukálta adósságát, a jelen üzleti évbõl eltelt teljes kilenc hónap során.

 

"Mindhárom számunkra elsõdleges szektorban - kereskedelmi, televíziós és meccsnapi - igencsak magas bevételeket könyvelhettünk el, amely hozzá segített minket, hogy mind a forgalom, mind pedig az adózás elõtti nyereségünk tekintetében rekord harmadik negyedévet mutathassunk fel" - jelentette be Ed Woodward a klub ügyvezetõ-alelnöke.

 

 

Természetesen a Manchester United Premier League bajnoki címének is megvolt az ára, miután a bérekben 25%-os emelkedés állt be, köszönhetõen Robin van Persie és Shinji Kagawa leigazolásának, de a megújított szerzõdések, és a klub kereskedelmi csapatának növekedése is kimutatható volt e tekintetben.

 

A csütörtökön nyilvánosságra hozott adatokban még nem szerepel a jelenlegi mezszponzor AON-nel megkötött nyolc évre szóló 120 millió fontos szponzori megállapodás, amely a Carringtonban található edzõközpont névhasználati jogai mellett a csapat edzõmezszponzori, és tengerentúli túráinak támogatását is magában foglalja.

 

Az azonban ezáltal megerõsítést nyert, hogy a klub saját televíziós csatornája, az MUTV teljes felvásárlása 2.7 millió fontjába került a Vörös Ördögöknek.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!