Van Persie marad mezszámánál

Robin van Persie megerõsítette, a következõ szezonban is a huszas mezszámot viseli hátán annak ellenére is, hogy lehetõsége lenne váltani a kilencesre.


Amikor a holland csatlakozott a klubhoz, a huszas mezt választotta azért, mert eltökélt szándéka volt, hogy huszadik bajnoki címéhez segítse a Unitedet.

Ez a küldetés immár befejezõdött, ennek ellenére van Persie a United Review-nek adott interjújában elmondta, nem változtat mezszámán.

"Azt hiszem, megtartom" - mondta. "Lehetõséget kaptam, hogy enyém legyen a kilences, de nem hiszem, hogy azt választom. Maradok ennél, ez a helyes és jó érzés is."

"Továbbá azt sem akarom, hogy a szurkolóknak rossz legyen, akik megvették már a huszas mezt. Nem akarom, hogy csak egy számváltás miatt új mezt kelljen venniük. Nekem való szám és most legalább újabb egy évig tudom ünnepelni a huszadik bajnoki címet. Úgyhogy kitartok mellette."

 


A csatár azt is bevallotta, az elsõ naptól kezdve meg volt gyõzõdve arról, hogy a szezon végén trófeával gazdagodik.

Eddig csak egy érmet szerzett Anglián belül - 2005-ben FA-kupát nyert - a nyolc év alatt, amit az Arsenal csapatánál töltött, majd ezt követõen a Vörös Ördögökhöz igazolt és kilenc hónappal késõbb immár bajnoknak mondhatta magát.

Természetesen a döntése, hogy elhagyta az Ágyúsokat, ahol csapatkapitány és talizmán volt, beigazolódott.

"Nem igazoltam volna ide, ha lettek volna kétségeim. Ehelyett az elsõ naptól kezdve majdnem biztos voltam abban, hogy trófeákat nyerünk - nem pár év múlva, hanem idén. Láttam a játékosokat edzeni, láttam a viselkedésüket, láttam ahogyan élnek, a mentalitásukat, láttam hogyan dolgozik a stáb, hogyan intézkedik a menedzser és a személyzet. Ha ezek az elemek egyesülnek, bajnokok csapatánál kötsz ki."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!