Manchester United 0-1 Chelsea

Sok hibával tarkított mérkõzésen a végjátékban Phil Jones öngóljával nyertek a londoniak.


Lassan kezdtek a csapatok, egyikük sem igazán akart a találkozó elején nekiesni ellenfelének, így csak kisebb helyzeteket jegyezhettünk fel az elsõ 15 perc során.

Elõször Mata ívelése volt kissé maga Bának, aki így csak kapu mellé tudott bólintani, majd Anders Lindegaard ütötte a labdát épp a Chelsea csatárához, aki képtelen volt eltalálni a játékszert.

Antonio Valencia ívelt Robin van Persie-hez a 9. percben, a holland mellel lekészítette Tom Cleverley-nek lövésre, aki azonban nem talált kaput.

Lindegaard védett nagyot Oscar lövésénél, a dán kapus leért még a bal alsóba tartó próbálkozásra. Phil Jones csúszott el saját térfelén, gyorsan felfejlõdtek a vendégek és Mosesnek készítettek elõ egy lehetõséget, de a szélsõ kilõtte a Stretford End 10-12. sorát.

A 17. percben Jones jobbról lõtt kapu elé, Anderson centikkel maradt le a passzról, Ryan Giggs gyújtötte be bal szélen a labdát és látta, hogy Cleverley üresen érkezik, akinek legurított, az angol középpályás pedig ballal remek lövést indított el, de Anderson épp rossz helyen állt, róla pattant ki a labda, kár érte, mert igen jó lehetõség lehetett volna a gólszerzésre.

Az elsõ félóra után Cleverley adott kiváló passzt van Persie-nek, aki egy védõvel került szembe, a csatár azonban nem volt elég határozott és a visszafutó ellenfelek blokkolni tudták lövését. A félidú utolsó 10 percére egy fokozattal feljebb kapcsolt Sir Alex Ferguson csapata, Anderson labdaszerzése után Giggs beadását ütötte ki Cech, a kipattanóra Cleverley érkezett, de csúnyán kapu fölé lõtt.

A 42. percben Giggs adott zseniális passzt van Persie-nek, aki csodás mozdulattal, egybõl lõtt, de jó fél métert tévedett.

A szünet elõtt még Valencia beadására érkezett Giggs, de 11 méterrõl kapu fölé tüzelt, majd Vidic ívelt van Persie fejére balról, a holland fejesét azonban fogta Cech.

Fordulás után újra visszaesett a tempó, ráadásul egyre több porszem is bekerült a csapatok gépezetébe, amelyek nem hogy komoly, de aprócska helyzetekig sem igazán jutottak el. Ferguson úgy gondolta, cserékkel frissíti fel együttesét, Wayne Rooney és Alex Büttner érkezett a pályára.

A két új játékos nem sokat elemt a színvonalon a mai napon, bár legalább a 73. percben már elsõ szögletét is elvégezhette a hazai csapat. A sarokrúgást Cech azonban kiöklözte, majd az összeszedett labda után valencia ívelt középre és Rooney fejelt, de nem találta el jól a játékszert.

Négy perccel késõbb Mata elõtt adódott nagy lehetõség, de nem érte el fejjel Lampard passzát.

Tíz perc volt hátra, amikor Rafael tört be a tizenhatosra, próbálta megtalálni csapattársait, de Ivanovic beleért a labdába és róla pattant az oldalhálóba.

A 82. percben Patrice Evra - aki átvészelte elsõ félidei sérülését - lökte fel Matát, a megítélt szabadrúgát remek helyrõl végezte el Luiz, aki azonban nem talált kaput.

Percek voltak hátra, amikor Rooneyt szerelte Ramires könnyedén a Chelsea tizenhatosa elõtt, ebbõl indult a vendégek támadása, ami végén Mata lövése Phil Joneson megpattanva a kapu bal kapufájáról a hálóba gurult, ezzel az öngóllal szerzett vezetést a Chelsea.

 


A találkozó végén még Rafael rúgott bele honfitársába, Luizba, amiért jogosan kapta meg azonnal a piros lapját.

Tipikusan az a találkozó volt, amelyen a United önmagát verte meg a hozzáállásával. Nem kellett volna, csak 10 percet pörögni, és könnyedén gólt szerezhetett volna a csapat. A védekezés remekül mûködött - 1-2 kihagyást leszámítva fõleg a középpályások hanyagsága miatt - ám támadásban nagyon pontatlan volt a csapat. De ugyanakkor ez a csapat már BAJNOK is, ami után minden bizonnyal nehezebb motiválni az utolsó fordulókra a játékosokat.


Premier League, 36. forduló
Manchester United 0-1 Chelsea
old Trafford, 75500 nézõ

Vezette Howard Webb

United: Lindegaard - Rafael, Evans, Vidic, Evra - Jones, Anderson(Rooney 68.) - Valencia(Hernandez 90.), Cleverley(Büttner 68.), Giggs - van Persie
Pad: de Gea, Scholes, Ferdinand, Kagawa

Chelsea: Cech - Azpilicueta, Ivanovic, Luiz, Cole - Lampard, Ramires - Moses(Torres 76.), Mata(Ake 90.), Oscar - Ba
Pad: Turnbull, Cahill, Terry, Ferreira, Benayoun

Gólszerzõ: Jones 87' (öngól)

Sárga lap: Vidic, Jones illetve Luiz

Piros lap: Rafael


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!