U21: United 1-1 Liverpool

A Manchester United U21-es csapata bebiztosította második helyét a tabellán, miután 1-1-es döntetlent ért el az Old Traffordon a kiállítással súlytott Liverpool ellen.


Jonjo Shelvey elképesztõ lövése másodpercekkel elõzte meg Stephen Sama kiállítását, ám a Vörös Ördögök nem tudtak egyenlíteni egészen a 81. percig, amikor Jon Flanagan talált saját hálójába. Az eredmény azt jelenti, a Barclays általá támogatott sorozat elõdöntõjét ismét ez a két csapat játsza majd és szintén a United élvezheti a hazai pálya elõnyét.

A labdarúgás két legnagyobb ellenfele közti mérkõzés egy nagy góllal kezdõdött, amit Jonjo Shelvey lõtt közel 25 méterrõl Suso passzát követõen.

Gyors volt a hazaiak válasza, miután Adnan Januzaj remekül ugratta ki Ryan Tunnicliffe-t, akit azonban gólhelyzetben szabálytalanul állított meg Sama, a liverpooli játékost pedig piros lappal kiállította a játékvezetõ.

Mégis, ahogyan a Wolves elleni gólnélküli döntetlen alkalmával, úgy most is úgy tûnt, az extra emberelõny a meccs korai szakaszától kezdve nem jelentett akkora elõnyt Warren Joyce csapatának. Egy remekül mozgó csatár hiányában nem volt igazi átütõerõ a csapatban, így a Mersey-partiak könnyedén tartották elõnyüket a szünetig.

Januzaj találta meg Tyler Blakettet, aki a bal szélen elfutott, majd beadása Jesse Lingardhoz jutott, akinek lövését Andre Wisdom blokkolni tudta. Lingard újabb lehetõsége Wisdom nyugodt védekezése miatt véget ért, majd a másik kapunál Ben Amosnak kellett óvatosnak lennie, amikor Suso beadására vetõdött ki kapujából.

Shelvey-nek szerencséje volt, hogy nem kapta meg második sárgáját, amikor Januzaj ellen szabálytalankodott, miközben a Unitednek mindenképp javulnia kellett a második félidõre. Ami össze is jött és hatalmas fölénnyel uralták a találkozó második felét, de még mindig küzdöttek, hogy igazi áttörést érjenek el.

A csereként beálló Tom Lawrence néhányszor lesre futott, majd Larnell Cole és Lingard helyzeteinél védett Danny Ward.

Lingard volt a legaktívabb és Ben Pearson passza után egyemberes küldetésbe kezdett, ám végül ismét nem sikerült gólt szerezni, amit azonban sikerült egy vendégjátékosnak. Egy újabb elõretörést láthattunk Tunnicliffe-tõl, aki Marnick Vermijlt találta meg a jobb szélen. A védõ beadásába még beleért James Wilson, a labda pedig Flanaganen megpattanva a hálóban kötött ki.

Kilenc perc még volt a találkozóból ahhoz, hogy a gyõzelmet is megszerezze a hazai csapat, de Lawrence lövését Ward nagyszerûen hárította, majd Tunnicliffe és Lawrence erõs lövése szálltak a kapu fölé, ezzel a tíz emberrel küzdõ Liverpool megtartotta az egy pontot.


Barclays U21 Premier League Elit kör
Manchester United 1-1 Liverpool
Old Trafford

United: Amos - Vermijl, Thorpe, Fornasier, James - Cole, Ekangamene(Pearson 73.), Tunnicliffe, Lingard, Blackett(Lawrence 46.) - Januzaj(Wilson 69.)
Nem használt cserék: Sutherland, Grimshaw

Gólszerzõ: Flanagan 81' (öngól) illetve Shelvey 5'
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!