Ferguson visszavonul?

Információk szerint Sir Alex Ferguson néhány napon belül bejelenti visszavonulását.


Egyes játékosok golfozással töltötték a keddi napot, amikor is az edzõkkel szemben versengtek és egy, a játékosokhoz közeli forrás arról számolt be, hogy a menedzser az elkövetkezendõ napokban - információk szerint a Swansea elleni találkozó elõtt -  bejelentheti visszavonulását.

A klub sajtóosztályát nem lehetett elérni, hogy cáfolják vagy megerõsítsék az információkat és közleményt sem adtak ki, pedig egy bizonytalanság a labdarúgás legsikeresebb menedzsere körül befolyásolhatja a United részvényeinek árfolyamát New York-i tõzsdén.

Míg Ferguson szerzõdése egy évig még él, addig érthetõ, hogy a klub olyan utódot követelne, aki képes a csapattal a Bajnokok Ligájában boldogulni és kezelni tudja a hatalmas költségvetést és a bõ keretet. Ezek a kritériumok kizárják David Moyes esetleges érkezését, akit azonban nagyra tart Sir Alex. Helyette olyanok neve merült fel, mint a Real Madrid jelenlegi vezetõje, Jose Mourinho - aki azonban úgy tûnik a Chelsea-hez tart, a Borussia Dortmund menedzsere, Jürgen Klopp, aki BL döntõig vezette csapatát, vagy a Malaga menedzsere, Manuel Pellegrini.

 


Meglepõ, hogy éppen most röppent fel a visszavonulásának híre, amikor a hétvégi mérkõzés mûsorfüzetében pont az ellenkezõjét lehetett olvasni: "Biztosan nem tervezem jelenleg, hogy kisétaljak, ami egyébként nagyon különleges dolog lesz. Mi jobbak leszünk, ha a szokásos módon megyünk elõre és a huszadik bajnoki címet úgy látom, mint ami egy újabb sikeres évtized kezdete."

"Függetlenül attól, hogy én itt leszek-e azért, hogy felügyeljem a következõ évtizedet, ez még a jövõ zenéje, de jelenleg biztosan nincs olyan tervem, hogy kisétáljak."

Az elõzõ héten kiderült, Sir Alex Fergusonra csípõmûtét vár, ami miatt esetleg ki kell hagynia a következõ szezon rajtját. Mindez felvetette azt a kérdést, meddig marad a menedzser, aki korábban elmondta, addig szeretne dolgozni, amíg egészsége engedi.

Közel egy éve Skóciában lett rosszul a menedzser, bár az orrvérzést a számos repülõutakra fogta akkor. Késõbb Ferguson kihagyta a felkészülési szezon norvég és német állomásait, valamint a tél közepén sem utazott el a katari edzõtáborba, 2004-ben pedig pacemakert kapott. 

 


guardian.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!