Hivatalos: Sir Alex Ferguson visszavonul

Az angol labdarúgás történelmének legsikeresebb alakja, Sir Alex Ferguson a West Brom elleni találkozó után befejezi menedzseri pályafutását és más feladatokat lát majd el a klubon belül.


Sir Alex Ferguson a döntésérõl így nyilatkozott:

"A döntés a visszavonulásomról olyan dolog, amin sokat gondolkodtam és nem vettem félvállról. De itt a megfelelõ idõ."

"Fontos volt, hogy a szervezetet a lehetõ legerõsebb állapotában hagyjam el és úgy hiszem, ezt megtettem. A bajnokságot nyert csapat minõsége, a játékosok életkorának egyensúlya kedvezõ elõjele a legmagasabb szinten elérhetõ folyamatos sikereknek, miközben a fiatalok beépítése biztosítja, hogy a klub továbbra is fényes jövõ elõtt álljon."

"Az edzési lehetõségeink a világ sportjában a legjobbak közé tartozik, az otthonunk, az Old Trafford joggal tekinthetõ a világ egyik vezetõ helyszínének."

"Elõretekintve, boldog vagyok, hogy a klub igazgatója és nagykövete lehetek. Ezekkel és sok más dologal karöltve nagyon várom a jövõt."

"Tisztelettel kell adóznom a családom elõtt, szeretetük és támogatásuk nélkülözhetetlen volt. A feleségem, Cathy kulcsfigurája volt pályafutásomnak, stabilitása és bátorítása alapkõ volt számomra. Nincsenek szavak, amikkel ki lehetne fejezni, mit jelentett nekem."

 


"Ami a játékosokat és a stábot - múltban és jelenben . illeti, szeretnék mindannyiuknak köszönetet mondani megdöbbentõen magas szakmai tudásuk és elkötelezettségükért, amivel oly sok emlékezetes trófeához segítettek. Hozzájárulásuk nélkül nem lenne ilyen gazdag ennek a nagyszerû klubnak a történelme."

"Az elmúlt egy évtizedben a Glazer család olyan feltételeket adott a kezembe, amivel a tõlem telhetõ legjobb módon vezethettem a Manchester Unitedet és nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy olyan tehetséges és megbízható igazgatóval dolgozhattam együtt, mint David Gill. Igazán hálás vagyok mindegyiküknek!"

"A szurkolóknak is köszönöm. A szurkolásuk, amit az évek során adtatok, alázatos dolog volt. Megtisztelõ és elképesztõen kiváltságos dolog, hogy vezethessem a klubotokat és nagyra becsültem a Manchester United menedzsereként eltöltött idõt."

 

Joel Glazer elmondta:

"Alex idõrõl-idõre bizonyította, milyen fantasztikus menedzser, de emellett csodálatos ember is. A siker iránti eltökéltsége és a klub iránti elkötelezettsége figyelemre méltó. Mindig imádni fogom azokat a csodás emlékeket, amiket adott nekünk, mint azt a moszkvai bûvös estét."

Avie Glazer:

"Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy Alex beleegyezett, hogy marad a klubnál, mint igazgató. Rendkívüli volt a 26 év alatt tett hozzájárulása és mint minden United szurkoló, én is azt akarom, hogy része legyen a jövõnek is."

 


David Gill:

"Óriási szerencsém van, hogy oly szorosan együtt dolgozhattam Alex-szel felejthetetlen 16 év alatt - triplázáson, duplázáson át, megszámlálhatatlan trófeák mellett és rengeteg igazolások kapcsán."

"Tudtuk, hogy eljön ez a nap és mindketten terveztük már, hogy minõségi csapatot és elõ osztályú állapotban lévõ klubstruktúrát biztosítsunk."

"Alex látásmódja, energiája és képessége építette a csapatokat - nem csak pályán, de azon kívül is - amelyeket az utódja a legjobb és leghûségesebbek közé sorolhat."

"Ahogy törõdik a klubbal, a személyzettel és a labdarúgás családjával, olyan valami, amit csodálni tudok. Olyan oldala ez, ami gyakran rejtve maradt a nyilvánosság elõtt, de olyan valami, aminek 16 éven át kiváltságos tanúja voltam."

"Amit tett a klubért és általánosságban a labdarúgásért, azt soha nem felejtik el. Az életem legnagyobb élménye volt együtt dolgozni Alex-szel és hatalmas megtiszteltetés, hogy a barátomnak mondhatom."



 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!