Korábbi Vörös Ördögök éltetik Fergusont

Sir Alex Ferguson az egész világot sokkolta szerdai bejelentésével, miszerint a szezon végén befejezi menedzseri pályafutását a Manchester Unitednél.


A Fõnök mindenidõk legeredményesebb brit menedzsereként hagyja el a Vörös Ördögöket, miután 38 trófeát emelhetett magasba azóta, hogy 1986. november 6-a óta átvette a vezetést az Old Traffordon.

Megjósolható, hogy a bejelentés az egész futball világon hullámokat gerjeszt és egykori játékosok különbözõ hírügynökségeken keresztül reagáltak a megdöbbentõ hírre. Ebben a cikkben néhány játákos reakcióját olvashatjátok:

Steve Bruce:
"Amikor nála játszol, a gyõztes mentalitása rád is átragad. Annyira hajtott és eltökélt volt, olyan keményen dolgozott, ami miatt nem meglepõ, hogy számos egykori játékosa menedzseri vagy edzõi pályát választott. Le akar gyõzni téged, mint menedzsert, állandóan ezt teszi, miközben bátorítást is ad és mindig ott van a telefon végén. A múltjából fakadó alázata miatt ugyanúgy kezeli minden munkatársát, mint a sztár középcsatárát. Boldog nyugdíjas éveket kívánok neki, amiben biztos vagyok, hogy meg is lesz."

Dwight Yorke:
"Sir Alex-ben még mindig ott volt az éhség, nagyon magas színvonalat képviselt és minden arról szólt, hogy trófeákat nyerjen, rekordokat döntsön. Az, ahogyan tavaly elvesztették a Premier League-t mérhetetlenül bánthatta, különösen hogy a Manchester Cityvel szemben vesztettek, úgyhogy vissza akarta szerezni, ez volt az elsõdleges célja idén. Sikerült megcsinálnia és mindezt nagyszerû módon, remek stílusban tette. Úgyhogy sok szempontból ez az oka annak, hogy úgy döntött, visszavonul. Mindezek, a csípõmûtétje, David Gill távozása - azt hiszem, úgy érezte, ez a megfelelõ idõ erre."

Paul Ince:
"Egyik szerencsés voltam, aki hat szezont tölthetett a Manchester Unitednél. Emlékszem arra a napra, amikor csatlakoztam, nem sikerült az orvosi vizsgálatom és azt hittem, nem jön össze az átigazolás. De úgy bánt velem, mint a fiával, soha nem fogom elfelejteni azt a pillanatot. Nagyszerû volt egy ilyen ember irányítása alatt dolgozni; annyira igényes és oly magasan voltak az elvárásai. Igen, voltak hullámvölgyeink az 1992/93-as szezonban is, de õ kihozta belõlünk a maximumot."

Gordon McQueen:
"Sir Alex nem lesz fiatalabb, de úgy hagyta el a Manchester Unitedet, hogy bajnok lett oly sok fiatal játékossal, mint Welbeck, Cleverley, Smalling, Jones, Rafael és de Gea. A klub jó formában van és úgy vélem, ez az egyik oka, amiért most távozott, mert tudta, hogy a következõ menedzsernek ezerszer könnyebb dolga lesz így."

 


Clayton Blackmore:
"Soha nem fogsz ismét olyat látni, hogy valaki 27 éven át irányít egy klubot, soha nem fog megtörténni ez. Hihetetlen, amit a klubért tett. Amikor idejött, nem voltunk valami nagyszerûek, az elsõ napokban rengeteget harcolt, de mindent jóra fordított és csak termelte ki a csapatokat. Ijesztõen sikeres. Erõs akarattal rendelkezik és mindenki utál veszíteni, de menedzsert én még nem láttam, aki ennyire gyûlölne veszíteni. Mindenkibe beleneveli, hogy gyõztes vagy, vagy különben nem sokáig vagy a klubnál. Fantasztikus klubbá formált minket és csodás emlékeim vannak róla."

Cristiano Ronaldo (twitteren):
"Köszönök mindent, Fõnök!"

Edwin van der Sar (twitteren):
"Egy ideje várható volt, de egy olyan sokk ez, ami még mindig hatással van. Nagyszerû menedzser és figyelemre méltó személy!"

Michael Owen (twitteren):
"Nem térek magamhoz! Manchester United Sir Alex nélkül nem igazán érzõdik megfelelõnek. Micsoda ember! Hatalmas kiváltság, hogy vitathatatlanul a világ valaha volt legjobb menedzsere irányítása alatt játszhattam. Minden bizonnyal soha nem árnyékolják be sikereit. Egyszerûen elképesztõ olvasni az eredményeit, amit menedzserként elért."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!