Munkatársak dicsérik Moyest

David Moyes számos barátot és tisztelõt szerzett a labdarúgásban, míg hûségesen és kiválóan szolgálta az Evertont. Mint látható, a futball minden sarkából érkeznek támogatások manchesteri kinevezésével kapcsolatban...


Menedzserek:

Sir Alex Ferguson: "David egy nagyon becsületes ember, erõs munkamorállal. Nagy csodálója vagyok. Fiatalon kezdte a menedzseri pályát, azóta pedig csodálatos munkát végzett az Evertonnál. Kétségtelen, hogy minden egyes tulajdonság benne van, amit elvárunk a klub menedzserétõl."

Howard Kendall, korábbi Everton menedzser: "David Moyes egy nagyon inspiráló menedzser. Mindig közeli kapcsolatot ápolt õ és Sir Alex, õk hasonlítanak egymáshoz. Mindketten rendkívül profik és hasonlóan közelítenek munkájukhoz is. Az Old Trafford hierarchiája stabilitást akar, valamint azt, hogy egyes dolgok változatlanok maradjanak. Moyesszal és a háttérben Fergusonnal, aki néha besegíthet, mindez meg lehet."

Harry Redknapp, a QPR menedzsere: "David Moyes bármelyik klubot el tudná irányítani. Bebizonyította ezt az Evertonnál úgy, hogy nem is költekezhetett. Mit tehetne egy olyan klubnál, ahol jóval nagyobb erõforrások állnak a rendelkezésére? Fantasztikus munkát tudna végezni ott. Azt mondják, soha nem nyert trófeát, de nem is nyerhetsz, ha nem a négy nagy közül vezetsz egy klubot."

Graham Taylor, korábbi angol szövetségi kapitány: "Az Everton támadta a négy nagyot és be is tört közéjük. Összehasonlítva azt az összeget, amit David költhetett a négy nagyhoz képest, ez elsõ osztályú teljesítmény volt tõle."

Kenny Dalglish, korábbi Liverpool menedzser: "Moyes fantasztikus munkát végzett az Evertonnál. Nagy tisztelettel adózom David Moyes elõtt."

Steve Bruce, a Hull City menedzsere: "Ugyanolyan, mint Sir Alex. Nem lepne meg, ha õ kapná a munkát és biztos vagyok abban, hogy sikeres lenne. Nem költhetett sokat, mégis elérte, hogy együtt tartotta az Evertont és könnyedén a top 10-ben végzett."

 


Evertoni munkatársak:

Tim Howard: "David Moyes igazán jó recept a sikerre. Nem hoz el minden rendelkezésre álló jó játékost, õ olyanokat hoz, akik két poszton is képesek játszani és akik beleillenek a klub szellemiségébe. Aztán együtt vezeti õket. Hihetetlen motivátor és minden évben egyre jobb."

Phil Neville: "A módszere az, hogy a határon dolgozz az edzésen és akkor a meccs már könnyû lesz. Fejlõdött menedzserként, mert különbözõ módon nézte a dolgokat. Egy brit alapú, szilárd csapattól eljutott egészen egy nagyobb külföldi bázisúig. David Moyes csapatainak DNS-e tisztán látható: kemény munka, szellemiség, összetartozás és harc."

Steven Pienaar, az Everton középpályása: "Õ az egyik legjobb, ha nem a legjobb menedzser a Premier League-ben. Ezt az mutatja, ahogyan játszunk."

 


Korábbi játékosok:

Gary Lineker, korábbi Everton csatár: "David Moyes kiváló kinevezés lesz a Manchester Unitednek, de félelmetes az Evertonnak. Mérhetetlenül tisztelik a labdarúgáson belül és azonnal megkapja a játékosok tiszteletét."

Mark Lawrenson, egykori Liverpool játékos: "Úgy vélem, Ferguson kicsit magát látja Moyesban. Látja ugyanazt a hajtást, ugyanazokkal a jellemzõkkel és ugyanazt az acélos elszántságot. Egyikükkel sem lehet tréfálni. Moyesnál a csapat az elsõ. Csapatot épített - többet is - és pontosan ezt akarja a United: egy csapatot."

Gary Neville: "Örülnék [David Moyes kinevezésének]. Ennek van értelme. A Manchester United olyan valakit akar, aki tiszteli a klub történelmét, tradícióit és aki hosszú távon ott van. A klub nem megy bele abba, hogy döntéseit gyorsan javítgassa. Ez az eredménye, ha józanul gondolkodunk a következõ Manchester United menedzserrõl. Látom, ahogyan megfigyelõ rendszerek omolnak össze, embereket rúgnak ki...a Manchester United nem így mûködik."

Alan Shearer: "Bárki, aki dolgozott már David Moyesszal azt mondja, nagyszerû, ahogyan az embereket irányítja és ahogyan edz."

Peter Schmeichel: "David Moyes több, mint egy évtizede van az Evertonnál, ahol korlátozott források álltak rendelkezésére, mégis fantasztikus munkát végzett. Ránézel és stabilitás, valamint hosszú élet jut róla eszedbe és ezek fontosak a Unitednél."

Denis Law: "David csodálatos munkát végzett az Evertonnál. Alex úgy nyert KEK-et az Aberdeennel, hogy nem volt neki nemzetközi tapasztalata és mint tudjuk, továbbra is nyert. Minden menedzsernek van ideje arra, hogy elsõként tegyen valamit és Moyes rekordja kiváló volt."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!