Irwin: Moyes a mi emberünk

Denis Irwin, a Vörös Ördögök legendája szerint már megvan a tökéletes személy arra, hogy átvegye és folytassa azt, amit Sir Alex tett több mint 26 éven át...


Úgy vélem, David Moyes kinevezése fantasztikus lépés, tényleg. Õ egy olyan menedzser, aki stabilitást jelent a klub számára. Nagyon is Sir Alex lenyomata, egy skót hatalmas munkamorállal, aki megköveteli majd a játékosoktól a kemény munkát a siker érdekében.

Fantasztikus munkát végzett az Evertonnál korlátozott erõforrások mellett. Sok szakértõ szerint õ semmit nem nyert még, de nem is volt olyan forrása, amivel nyerhetett volna. Remélhetõleg a Manchester Unitednél szembeszáll a kihívással. Nagyobb források állnak rendelkezésére, ez kihívás számára, de tisztában van ezzel. Bárki is veszi át a feladatokat Sir Alex-tõl, nem találja könnyûnek a munkát, de hat évre írt alá, ami idõt ad neki.

Mindenkinek türelemmel kell lennie iránta. Kétségtelen, hogy lehet néhány rossz meccse új menedzserként, de akkor is türelmesnek kell lenni vele és a Manchester United ebben nagyon jó. Tizenegy évet volt az Evertonnál és hihetetlenül jó munkát végzett.

Minden tudok Sir Alex munkamoráljáról és siker utáni vágyáról és azt hiszem, David Moyes hasonló lesz Manchester United menedzserként. Az oldalvonal mellett állva az tükrözõdik róla, hogy egy régivágású skót, nagyon hasonlóan, mint Sir Alex. Sir Alex Ferguson és Sir Bobby Charlton javasolták õt, nincs ennél nagyobb elismerés. Már 1998-ban is próbálta megszereni menedzserasszisztensnek, miután remek munkát végzett a Prestonnál. Akkor David az Evertonhoz ment, ahol 11 nagyszerû évet töltött. Nagyon fog hiányozni nekik, ami mutatja befolyását.

 


Stabilitást hoz a klub számára egy olyan fontos idõszakban, amikor Sir Alex és David Gill is távozik. Ezért is nagyon fontos most a stabilitás. Fantasztikus elsõ csapatunk van és biztos vagyok abban, David Moyes ehhez hozzátesz a nyáron.

Sir Alex 26 évig volt itt és csak meg kell nézni az elnyert trófeákat, valamint ahogyan a csapat játszott...a fiatal szurkolók mást nem is láttak a padon. Nem mondanám azt, hogy David túl sokat és túl gyorsan változna. Azt gondolom, saját stílusát és személyiségét adja majd a csapatnak. De azt hiszem, a klub azt várja tõle, hogy jöjjön és folytassa azt a munkát, amit Sir Alex tett.

Mindannyian várjuk, hogy az Old Traffordra jöjjön. Július 1-én kezd, elõtte még van két meccse az Evertonnal, de aztán az itteni dolgokra tud koncentrálni. Kihívás ez számára, de egy játékosként a világ legjobb klubjában akarsz játszani és menedzserként is ugyanezt érzed. Ez egy olyan alkalom, ami nem sûrûn adatik meg, szóval igazán várni fogja ezt.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!