Ferguson elõtt tiszteleg Mancini

A Manchester City menedzsere, Roberto Mancini megtisztelõnek tartja, hogy az elmúlt három évben Sir Alex Fergusonnal csatázhatott.


A 71 éves Ferguson szerdán jelentette be, hogy a szezon végén, 27 év után befejezi menedzseri pályafutását az Old Traffordon.

"Ez az õ döntése" - mondta Mancini, aki a hír hallatán üzenetet küldött Fergusonnak.

"Nagy megtiszteltetés és öröm számomra, hogy három évig Sir Alex Fergusonnal versenghettem. Nagy megtiszteltetés volt legyõzni õt az Old Traffordon, sok sikert kívánok neki a jövõre nézve. Nem tudom, mi volt az oka visszavonulásának."

"Õ egy top menedzser, de így döntött, amit tiszteletben kell tartani."

"Nehéz megmondani, ki a legjobb menedzser. Mindenkinek lehet saját véleménye, de egy olyan, aki 27 éven át ugyanannál a klubnál dolgozik és a 27 év alatt mindent megnyert, az hihetetlen."

"Nem hiszem, hogy lesz még egy olyan, mint amilyen õ volt. Európában vannak jó menedzserek. Nem tudom, lehet-e olyat mondani, hogy Sir Alex a valaha volt legjobb menedzser, de az elmúlt 27 év során biztosan õ volt a legjobb."

 


Ferguson helyét David Moyes veszi majd át és Mancini elutasította azon aggodalmakat, hogy a változás megakadályozhatja a Unitedet abban, hogy trófeákért harcoljon.

"Nem hiszem ezt. Egy top klubnál, egy nagy klubnál, mint a United is, változtathatod a menedzser személyét. Sir Alex építette ezt a csapatot, de egy nagy klubról van szó, hatalmas történelemmel és nem hiszem, hogy bármi is megváltozna."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!