Capello: A stressz miatt távozik Ferguson

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson nyugdíjazását követõen szeretné feleségével beutazni a világot.


Anglia egykori menedzsere, Fabio Capello szerint Ferguson távozásának oka a munkájával járó "túl sok stressz". Továbbá Sir Alex fia, Darren is beszél apja visszavonulásával kapcsolatban.

 

A skót tréner távozását a hét elején jelentette be a Manchester United vezetése. Sir Alex miután több, mint 26 éve irányítja a Vörös Ördögök csapatát a május 19-én megrendezésre kerülõ utolsó bajnoki mérkõzését követõen átadja a stafétabotot honfitársának, David Moyesnak.

 

Capello a következõket mondta: "Felhívtam õt, és azt mondta nekem, hogy úgy döntött, nem tudja tovább csinálni a túlzott stressz miatt. Még néhány hónappal ezelõtt azt mondta nekem, hogy még pár évig marad, így nagyon meglepett visszavonulásának híre a minap. Ezért felhívtam és azt mondta a stressz miatt. Majd hozzátette, szeretne egy kicsit utazgatni a feleségével, világot látni, kikapcsolódni."

 

 

Ferguson általában az utószezonban a dél-franciaországi szõlõskertjében kapcsolódik ki, vagy ha szórakozni vágyik, elruccanhat a new york-i penthouse apartmanjába is. A 71 éves Sir Alex feleségével, Cathyvel, aki a 74-et tölti, ezentúl több idõt tölthetnek 11 unokájuk körében.

 

 

Ferguson fia, a Peterborough menedzsere, Darren elmondta, hogy a család is nem rég értesült apja döntésérõl és tagadja, hogy egészségügyi problémák állnának a döntés mögött.

 

"Közölte velünk, hogy visszavonul, úgy érezte, hogy most jött el a megfelelõ idõ " - mondta Darren.

 

"Megmondom, õszintén örültünk a döntésének. Már jó néhány éve téma volt ez a családban. Kértük, hogy kímélje magát, de õ hajthatatlan volt. Nincs gond az egészségével, sokkal jobban tartja magát, mint bármely 71 éves. Egy egyszerû rutin mûtét vár rá, de nem ez áll a döntése mögött."

 

Darren nem aggódik, hogy apja nehezen birkózik majd meg a közel 27 év vezetõi karriere utáni idõszakkal, hisz a Manchester United közelében marad.

 

"Nem fog unatkozni így sem, hisz rengeteg dolog érdekli, és ami a lényeg, a klub közelében marad egy fantasztikus pozícióban, melyben még nagyon tevékenyen részt vehet a klub munkájában. Nem lesz semmi gond, hisz a lehetõ legjobb embert választotta a helyére."

 

Az ifjabb Ferguson arról is biztosított mindenkit, hogy Sir Alex teljes mértékben átadja az irányítást július 1-tõl Moyesnak.

 

"Nem fog beleszólni a munkájába. Mi értelme is lenne akkor a visszavonulásának. Azért választotta Davidet, mert megbízik benne. Ha egyszer rábízta a Manchester United irányítását, azt azért tette, mert azt akarja, hogy õ vigye tovább a csapatot."

 

Sir Alex Fergusontól az Old Traffordon holnap búcsúzhatnak el rajongói, amikor a Manchester United élén utoljára veszi át a Premier League trófeáját.

 

A játékosok várhatóan díszsorfalat állnak majd menedzserük elõtt, és a mérkõzés után a trófea bemutató körúton, amely az Old Traffordról indul a városközpontjába, többek között felhangzik majd a skót tréner kedvenc száma, Frank Sinatrától a My Way.

 

 

Kösszönjük Sir Alex! (Frank Sinatra: My Way)

 

Egyéb forrás: guardian.co.uk


dailymail.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!