Manchester United 2-1 Swansea City

A Vörös Ördögök gyõzelemmel búcsúztatták Sir Alex Fergusont az Old Trafford kispadjáról.


Nem a labdarúgásról szólt a mai nap Manchesterben. A találkozó elõtt mindkét csapat díszsorfala elõtt vonult ki Sir Alex Ferguson, akit természetesen állva tapsolt az egész Old Trafford.

Maga a mérkõzés egy Javier Hernandez helyzettel kezdõdött, de a mexikói a felsõlécet találta el, majd Phil Jones és Shinji Kagawa játszott össze, minek végén a vendég védõk nagy nehézségek árán, de menteni tudtak.

Nem volt öldöklõ iram a pályán és a Swansea semmi veszélyt nem jelentett David de Gea kapujára a teljes elsõ félidõ alatt.

A United sem sûrûn jutott el a vendég kapuig, de bennük legalább megvolt a veszély lehetõsége, azonban sem Patrice Evra, sem Paul scholes, sem Hernandez lövése nem került a hálóba.

Egészen a 39. percig kellett várni az elsõ gólra, ekkor Robin van Persie végezhetett el szabadrúgást jobbról, a tizenegyes pont környékére ívelt, ahonnan egy védõrõl épp Hernandez elé pattant a labda, a csatár pedig hat méterrõl Tremmel alatt a kapuba lõtt, 1-0 a Unitednek.

 


Szünet elõtt még van Persie lõtt kétszer, de elõbb Tremmel védett nagyot, majd a holland nem talált kaput.

Fordulás után felébredt a Swansea és gyorsan kiegyenlített, miután Dyer ívelésénél Michu elõzte meg Jonest és lõtt 7 méterrõl de Gea kapujába.

Az 53. percben Routledge kapott remek kiugratást, lefutotta Rio Ferdinandot, de próbálkozása elkerülte a kaput.

Egy órája tartott a találkozó, amikor Pablo lövését védte de Gea, majd Danny Welbeck centerezésérõl maradt le centikkel Hernandez.

A 66. percben Sir Alex lecserélte Scholest, aki utolsó mérkõzését játszotta az Old Traffordon, hiszen ahogyan a menedzser, úgy õ is visszavonul a szezon végén. Helyére Anderson állt be, aki azonnal egy remek beadással kínálta meg Kagawát, a japán fejese után azonban Williams menteni tudott.

A brazil középpályás percekkel késõbb centikkel lõtt a bal alsó mellé, míg Jones óriásit mentett a belsõ védõk közül kiugró Dyer elõl.

Kissé lapos utolsó húsz percet láthatott a közönség, a Unitedbõl hiányzott a lendület és kapu elõtt sem tudtak kialakítani igazán komoly helyzetet egészen a 87. percig, amikor van Persie szögletét Rio Ferdinand a hosszún kegyetlenül bevágta a rövid felsõbe, amivel beállította a végeredményt.

 


Még egy Anderson és egy van Persie próbálkozást tudtunk feljegyezni, de ezek sem jelentettek nagy problémát a Swansea számára.

A játékvezetõ három percnyi ráadást követõen lefújta a mérkõzést, ami után jöhetett az ünneplés...


Premier League, 37.forduló
Manchester United 2-1 Swansea City
Old Trafford, 75572 nézõ

Vezette: Jonathan Moss

United: de Gea - Jones, Ferdinand, Vidic, Evra - Welbeck(Valencia 66.), Carrick, Scholes(Anderson 66.), Kagawa - van Persie, Hernandez(Giggs 76.)
Nem használt cserék: Lindegaard, Evans, Cleverley, Büttner

Swansea: Tremmel - Tiendalli, Chico, Williams, Taylor(Davies 66.) - Dyen, De Guzman, Britton, Hernandez(Agustien 84.), Routledge - Michu(Rangel 74.)
Nem használt cserék: Monk, Lamah, Cornell, Shechter

Gólszerzõ: Hernandez 39', Ferdinand 87' illetve Michu 49'



 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!