Sir Alex interjú

Sir Alex Ferguson elárulta, hogy visszavonulásával kapcsolatos döntését a Manchester United menedzseri posztjáról, karácsonykor hozta meg, de elhatározta, hogy csak akkor teszi meg, ha sikerül újabb bajnoki címet nyernie a Vörös Ördögökkel.


Sir Alex tegnap a Swansea ellen vezette utolsó alkalommal csapatát az Old Traffordon, majd a mérkõzést követõen a magasba emelte 38. trófeáját. Ezt követõen érzelmes beszédében elbúcsúzott a Manchester United szurkolóitól, a játékosoktól és a stábtól.

 

Az edzõlegenda a MUTV-nek adott interjújában beszélt arról, hogy miért döntött a visszavonulás mellett.

 

"Mindig is tudtuk, hogy egyszer eljön ez a nap és mindig is azt szerettem volna, hogy bajnokcsapat élérõl távozzam."

 

 

"Karácsonykor hoztam meg a döntést. A fiammal is csak márciusban közöltem, a bátyámnak pedig csak kedden mondtam el. A feleségem nõvérét tavaly októberben vesztettük el. Szüksége van rám, nagyon összetört. Hatalmas áldozatot hozott értem, õ volt a család feje, míg én dolgoztam. Három fiút nevelt fel és az unokákkal sokat foglalkozott helyettem is.

 

 

"Nagyon fontos volt nekem, hogy a gyõztes csapat élérõl távozzam. Karácsonykor már öt ponttal vezettünk és csak azért imádkoztam, hogy sikerüljön megnyernünk a trófeát. És sikerült, még csak nem is akárhogyan. "

 

Sir Alex rendkívül érzelmes beszédében búcsúzott el a szurkolóktól és a klubtól, de elárulta, hogy nem volt elõre megírva a mondandója.

 

"Nem tudtam elõre mit fogok majd mondani. Nem lehet ezt elõre eldönteni. Egyszerûen azt mondtam, amit akkor és ott éreztem."

 

"Ma reggel mondtam a fiamnak Jason-nek, hogy még nem tudom mi lesz a búcsúbeszédemben. Azt mondta nekem, hogy: Apa ne aggódj, ha ott leszel, tudni fogod, hogy mit mondj."

 

"Talán egy kicsit sokat fecsegtem, de ez egy nagyon érzelmes és egy nagyon nehéz feladat volt a számomra."  


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!