Ferdinand a Unitedben folytatná

A Manchester United sokat megélt bekkje, Rio Ferdinand kifejezte abbéli vágyát, hogy továbbra is a klubnál maradjon, és újabb sikereket érjen el az új menedzser, David Moyes kezei alatt.


A 34 éves védõ jövõje bizonytalanság tárgyát képezte az elmúlt hónapok során, miután szerzõdése a nyáron lejár, korábbi sérülései pedig találgatásokra adtak okot.

 

Mindazonáltal a csapat hátsó alakzatának oszlopa, aki nagy vitát kiváltó módon visszamondta az angol válogatott márciusban edzésterve miatt, eltökéltnek tûnik azt illetõen, hogy egy újabb, 12. szezonra is az Old Traffordon maradjon.

 

Azt követõen, hogy Sir Alex Ferguson edzõi karrierének utolsó hazai mérkõzésén gyõztes gólt szerzett, és megszerezte pályafutása hatodik bajnoki címéért járó aranyérmét, Ferdinand bizakodóan nyilatkozott a klub jövõjét illetõen.

 

"Fényes jövõ elõtt áll a Manchester United" - kezdte.

 

"A menedzser egy jó erõben lévõ csapat élérõl köszön le, mi pedig elõre tekintünk. Sok fiatal és kiváló játékosunk van, akik égnek a vágytól, hogy újabb címeket nyerjenek, sikeresek legyenek és keményen dolgozzanak."

 

"Ez az, amit a menedzser maximálisan beleplántált ezekbe a játékosokba. Ennek a munkakultúrának kell folytatódni, ha továbbra is sikeresek akarunk maradni. Én pedig szeretnék ennek részese lenni."

 

Múlt héten Ferguson azt mondta, úgy érzi, Ferdinand, akit még 2002 nyarán a Leedstõl szerzõdtetett, pályafutása legnagyszerûbb szezonját futotta a klubnál, és a londoni születésû játékos szerzõdéshosszabbítását vizionálta. 

 

 

A Professzionális Labdarúgók Szövetsége (PFA) által az év csapatába is beválasztott West Ham United nevelés visszaemlékezett 11 évvel ezelõtti érkezésére.

 

"Amikor ide kerültem, arról álmodoztam, hogy nekem is legyen egy (Premier League aranyérmem). Emlékszem, ránéztem Ryan Giggsre és a többiekre, amikor megérkeztem. Abban az idõszakban öt, hat és hét aranyérmük volt. Én csak egyet akartam. Azt gondoltam, azzal is hihetetlenül boldog lennék" - tette hozzá.

 

"De ha egyszer sikerül megszerezned, akkor újabbat akarsz. Folyamatosan sikeres akarsz lenni, elérni dolgokat, trófeákat nyerni. Hihetetlen érzés, hogy már hatnál tartok. De a legeslegfontosabb dolog ennél a klubnál az, hogy sikeres legyél."

 

Amikor Ferguson váratlanul bejelentett visszavonulásáról, és az utódlásával kapcsolatos bizonytalanságról kérdezték, Ferdinand így szólt:

"Rengeteg érzelemdús pillanaton vagyunk túl."

 

"Derült égbõl villámcsapásként ért ez minket. Senki nem számított rá. Sokunkat elkeserített a dolog, de megértem a menedzser indokait."

 

"Hihetetlenül hosszú és egyben sikeres idõszakot tudhat maga mögött a klubbal. Fantasztikus képességekkel ruházta fel a csapatunkat, nekünk pedig az által megkezdett utat kell folytatnunk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!