Rio: Fenntartjuk az örökséget

Rio Ferdinand ragaszkodik ahhoz, a jelenlegi Manchester United gárdának tartania kell Sir Alex Ferguson örökségét azzal, hogy David Moyes-szal még több trófeát nyer.


A vasárnapi, Swansea felett aratott 2-1-es siker volt a menedzser utolsó hazai mérkõzése, így lezárult egy korszak, ami során 38 trófeát zsebelt be a klub, ezzel Sir Alex minden idõk legeredményesebb brit menedzserévé avanzsált.

Rio - aki méltóképpen, egy késõi gyõztes gólt szerzett azon az epikus délutánon - ragaszkodik ahhoz, csapattársaival megtartják azokat a tulajdonságokat, amelyek Sir Alex megbizatása alatt meghatározóak voltak és ott lesz bennük a vágy, hogy még több címet nyerjenek.

"Hihetetlen pillanat volt a menedzser utolsó hazai mérkõzése és nagyszerû volt a részének lenni" - mondta Rio az MUTV-nek. "Ez volt az egyetlen helyes dolog, az Old Trafford-i pályafutását három ponttal kellett befejeznünk - amit õ is akart."

"A menedzser páratlan módon vágyik és éhezik egy mérkõzés megnyerésére és csak rajtunk múlik, hogy továbbvisszük-e ezt az örökséget az új menedzserrel. A menedzser (Sir Alex) megemlítette az új fõnököt (Moyes) és azt, hogy a játékosoknak, a stábnak és a klub szurkolóinak is támogatniuk kell õt. Biztos vagyok, hogy ez így lesz, mert ez egy nagyszerû klub."

 


"Remek állapotában hagyja el a klubot a menedzser és nagyon várjuk a jövõt. Számos fiatal játékosunk van, akik készek arra, hogy dolgokat nyerjenek, sikeressé váljanak és keményen dolgozzanak - ezt nevelte beléjük a menedzser. Ha továbbra is sikeresek leszünk, a munkamorál az új vezetõ alatt is folytatódni fog, és én mindennek részese akarok lenni."

Személyes vonatkozásban a vasárnapi serleg már a hatodik bajnoki címe Ferdinandnak és ez olyan, amirõl álmodni sem mert 2002-es érkezésekor. De most, oly sikeres évek után a veterán védõ még többet akar.

"Ez álom. Azt álmodtam, amikor ide kerültem, hogy egyet nyerek, de a hat egyszerûen hihetetlen eredmény. Emlékszem, amikor besétáltam az ajtón és láttam Giggset, Scholest, Gary Neville-t és az összes többi srácot, akiknek öt, hat vagy hét érmük is volt."

"Én csak egyet szerettem és akkor már boldog lettem volna. És aztán nyersz egyet, majd újabbat akarsz. Továbbra is sikerre törekszel, hogy elérj dolgokat és trófeákat nyerj. Ez része annak, hogy ennél a klubnál vagy. A klub fõ összetevõje az, hogy sikereket érünk el, trófeákat nyerünk."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!