U21: United 3-0 Liverpool

Larnell Cole mesterhármasával a Manchester United átgázolt a Liverpoolon és bejutott a bajnoki döntõbe.


A Mersey-partiak tiltakoztak néhány döntés miatt és vitatható is volt Jon Flanagan második félidei kiállítása, de a két megítélt tizenegyes - amelyeket Cole értékesített - teljesen jogos ítélet után született.

A büntetõk mellett a Unitednek adódtak nagyobb helyzetei, majd Cole harmadik gólja megpecsételte a magabiztos gyõzelmet, a majd 3000 kilátogató szurkoló örömére.

Sir Alex Ferguson is a lelátóról nézte a találkozót, mely elsõ negyedórájában a hazaiak meddõ mezõnyfölényben játszottak. Tom Thorpe, a Vörös Ördögök csapatkapitánya ebben az idõszakban néhány lövés blokkolással vétette észre magát, miközben hatalmas gátat épített a kapu elé Michael Keane társával a védelem tengelyében.

Adnan Januzaj csodás passza után Tom Lawrence elé került a labda, akit Stephen Sama szabálytalanul állított meg. A vendégek védõje elõzõ héten piros lappal távozott az Old Trafford gyepérõl, ezt most megúszta sárga lappal, ám a büntetõ nem maradt el, amit Cole magabiztosan vágott a jobb alsóba.

Hét perccel késõbb Conor Coady rúgta fel Charni Ekangamene-t, ám a játék továbbment, de pillanatokkal késõbb Jon Flanagan lökte fel Lawrence-t a tizenhatoson belül. A tizenegyest Jesse Lingard is szívesen elvégezte volna, ám ismét Cole lõtt, aki páratlan hidegvérrel lõtte be, ezúttal a kapu másik felébe.

 


Az elsõ félidõben leginkább csak pontrúgások után alakulhatott ki helyzet. Adam Morgan próbálkozása kerülte el a kaput, majd Coady szállt bele páros lábbal Thorpe-ba, de teljesen büntetlenül úszta meg a szituációt. A fordulás után feljavult a Liverpool, de Jordon Ibe passza után Adorján Krisztián szalasztotta el legjobb lehetõségét és kapu fölé tüzelt.

Annak ellenére, hogy kevesebbet volt a labda a Unitednél, a hazaiak is veszélyeztettek és Sama úszta meg, hogy ismét tizenegyeshez juttassa a Vörös Ördögöket, amikor Januzaj ellen szabálytalankodott. Ezt követõen Lawrence remeklése után Lingard lövését tolta a léc fölé Ward kapus.

Januzaj szöglete után nagy kavarodás alakult ki a Liverpool kapuja elõtt, úgy tûnt, Sama kézzel is hozzáért a labdához, ám a síp nem szólalt meg, a játékszer így Thorpe-hoz került, aki visszagurított Cole elé, a szélsõ pedig 18 méterrõl a bal alsóba talált, megszerezve harmadik gólját is.

Két perccel késõbb a vendégek elvesztették fejüket. Teixeira szabálytalankodott Januzajjal szemben, amiért sárga lapot kapott, ez nem tetszett a vendégeknek, ami után Flanagan dühösen rúgta a labdát a földön fekvõ belgába. A játékvezetõ ezért kiállította a védõt.

Cole megpattanó lövése kerülte el a kaput, ezzel nem lett meg a negyedik gólja, majd Lingard elleni szabálytalanság után ismét elmaradt az újabb büntetõ, miközben a Liverpool csak pontrúgásokból próbált veszélyeztetni, ám Ben Amost nem sikerült igazán megdolgoztatniuk.

Három U18-as játékos - Ben Pearson, Liam Grimshaw és Andreas Pereira - is megízlelhette, milyen is Warren Joyce csapatában szerepelni és ennek a remek gyõzelemnek köszönhetõen döntõbe jutott a United, melyet szintén az Old Traffordon játszanak le. A május 20-án sorra kerülõ fináléban a Tottenham Hotspur lesz az ellenfél.


U21 Premier League, elõdöntõ
Manchester United 3-0 Liverpool
Old Trafford

United: Amos - Vermijl, Thorpe, M.Keane, James - Cole(A.Pereira 84.), Ekangamene, Tunnicliffe, Januzaj(Grimshaw 80.), Lingard - Lawrence(Pearson 75.)
Nem használt cserék: Sutherland, Wilson.

Gólszerzõ: Cole 19', 26' (mindkettõ tizenegyes), 70'

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!