Rio visszavonult a válogatottságtól

Rio Ferdinand megerõsítette, visszavonult a válogatottságtól, hogy csak a klub pályafutására tudjon koncentrálni és a fiatalabb játékosok kerüljenek a nemzeti csapat közelébe.


A szerda reggeli nyilatkozatában a 34 éves védõ elmondta: "Hosszas gondolkodás után úgy döntöttem, itt a megfelelõ idõ arra, hogy visszavonuljak a válogatott kötelezettségektõl."

"Harmincnégy évesen úgy érzem, itt az ideje, hogy félreálljak és a fiatalok kapjanak lehetõséget, ezzel lehetõvé téve számomra, hogy klub pályafutásomra figyeljek. A csapat jó formát mutat és áramlanak a fiatal, tehetséges játékosok, mely jó elõjel a jövõre nézve."

Ferdinand az angol válogatott legfiatalabb védõjévé vált, amikor 1997-ben bemutatkozott a Kamerun elleni mérkõzésen egy héttel 19. születésnapja után. Ezután a londoni születésû belsõ védõ összesen 81 alkalommal ölthette magára a "háromoroszlánosok" mezét, miközben három világbajnokságon is képviselte hazáját.

 


"Nagy megtiszteltetésnek és kiváltságnak tekintem azt, hogy az U17-tõl felfelé az összes válogatottban képviselhettem hazámat. Mindig is büszke voltam arra, hogy Anglia mezében szerepeltem."

"Roy-nak és a teljes csapatnak minden jót kívánok a további sorozatokhoz. Hatalmas köszönet a szurkolóknak, menedzsereknek, edzõi stáboknak és játékosoknak, akikkel együtt dolgoztam - hihetetlen út volt."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!