Mourinhonak hiányozni fog Ferguson

Jose Mourinho elmondása szerint nem lesz ugyanolyan az Old Traffordra látogatni, hogy Sir Alex Ferguson nem lesz a Manchester United élén.


Az önmagát 'Special One'-nak becézõ portugál menedzser várhatóan elhagyja a Real Madridot ezen a nyáron, hogy visszatérjen a Chelsea-hez.
 
Sir Alex Ferguson ezen a hétvégén ül utoljára a Manchester United kispadján, mielõtt visszavonul. Mourihno bevallja, hiányozni fog számára, hogy nem láthatja a United fõnökének arcát az ellenfél kispadján.
 
"Mindannyiunknak hiányozni fog, és nagyon nehéz lesz az Old Traffordra menni, különössen az elsõ alkalommal a Manchester United ellen játszani, hogy Õ már nem lesz ott a másik kispadnál."
 
Mourinhot megkérdezték, hogy miért is fog annyira hiányozni Ferguson, a portugál menedzser ezt válaszolta: "Õ egyedülálló, és valószínûleg a Manchester United is egy egyedülálló klub, hiszen elõteremtette a megfelelõ feltételeket menedzserük munkájához."
 
"Mindenki tudja, hogy az elején nem volt könnyû számára. Tisztában vagyunk azzal, hogy kellett neki 3-4 év, hogy trófeát tudjon nyerni és a Manchester United biztosította számára azokat a körülményeket, hogy egy ilyen hihetetlen munkát véghez vihessen. Ezek után vált egyedüállóvá, teljesen egyedivé."
 
"A trófeák száma, amelyet a Manchester Uniteddel nyert az angol labdarúgásban egyszerûen elképesztõ, továbbá ahogy több, mint 20 éven keresztül mindezt kezelni tudta, az hihetetlen."
 
 
Mourinho és Ferguson között erõs barátság alakult ki, amióta a két menedzser elõször találkozott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között 2004-ben, amikor a Porto kiejtette a Unitedet a kupasorozatból.
 
Kölcsönös tiszteletük egymás iránt nõtt, ahogy Mourinho a Premier League-be került és a Chelsea menedzsere lett.
 
Annak ellenére, hogy Mourinho Angliában töltött 4 éve alatt 2-szer hódítota el a bajnokságot Fergusonnal szemben, a Real Madrid fõnöke tiszteleg barátja Old Trafford-i sikerei elõtt, amelyben 13 bajnoki cím, 2 európai kupa és 5 FA-kupa gyõzelem is ott van 26 év munkájában.
 
Arra a kérdésre, hogy melyik volt a kedvenc találkozás Fergusonnal, Mourinho ezt mondta: "Ha választhatnék, akkor az elsõ találkozásunkat mondanám. 2004-ben volt. Ugyanis ez volt az elsõ mérkõzésem, amelyet menedzserként az angol földön játszhattam. A Porto menedzsereként a Manchester United ellen játszottunk a Bajnokok Ligájában."
 
 
"Az utolsó pillanatban szereztünk gólt, így jutottunk tovább, és ami ezután történt, az nem volt normális számomra, nem volt normális a kultúránkban az, hogy az ellenfél vezetõje bekopog az öltözõd ajtán a mérkõzés után - volt egy pillanat, amikor nagyon, nagyon csalódott volt - de jött gratulálni nekem, és felkért, hogy menjek a szobájába meginni egy pohár bort."
 
"Ez jellemzi a kapcsulatunkat. Következõ évben Angliába költöztem, és a Chelsea menedzsereként már több alkalommal játszottunk egymás ellen. Kapcsolatunk ezután ment el ebbe az irányba - nem számitott, hogy ki nyert és ki vesztett. A kölcsönös tisztelet mindig megmaradt."
 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!