Sir Alex: A United gyõztes marad

Sir Alex Ferguson meg van gyõzõdve arról, hogy a Manchester United az õ távozását követõen is sorra fogja nyerni a trófeákat és a címeket.


A Vörös Ördögök menedzsere több, mint 26 év után utolsó bajnoki mérkõzését vezényli le a West Brom otthonában, mielõtt átadja a karmesteri pálcát utódjának, David Moyesnak. A United néhány nagy riválisa arra számít, hogy a történelem megismétli önmagát és az Old Trafford legénysége hasonlóan nehéz korszakot él majd meg, mint Sir Matt Busby 1969-es visszavonulásakor. 

 

Azonban Sir Alex válasza erre a következõ: "Nem, az semmiképp nem ismétlõdhet meg. Azt hiszem, ha visszatekintünk, Sir Matt valószínûleg hasonló helyzetben volt a kezdetekkor, mint jómagam. De újjáteremtette a Manchester Unitedet."

 

 

"Határozott elképzelései voltak, újjáépítette a csapatot, fõleg a fiatal tehetségekre alapozva, hosszútávra tervezett és a tragédia után is képes volt Európa trónjára emelni a Manchester Unitedet."

 

"Hasonló helyzetben vagyok, mint õ volt a múltban. Egy erõs és jól mûködõ csapatot adok át, csak most egy olyan ember veszi át az irányítást, aki hasonló elvek alapján képzeli el a jövõt és hasonlóan a hosszú távú sikert tartja szem elõtt, ahogyan Sir Matt Busby és jómagam tettük. Mindemellett, meg fogja kapni, mind a vezetõség, mind pedig a tulajdonosok részérõl a maximális támogatást, hogy folytassa a Vörös Ördögök sikersorozatát."

 

"Az én távozásommal nem érhet véget a Manchester United dicsõsége."

 

Természetesen Sir Alex a fedélzeten marad a klub nagykövete és az igazgatótanács tagjaként. Továbbá rendszeres látogatója lesz a carringtoni edzéseknek és az Old Traffordnak is.

 

"A nagyköveti szerep körülbelül 20 napot vesz igénybe egy évben. Ez így rendben is lesz, nem jelent nagy terhet a számomra. Viszont egy fontos része a klub munkájának, nagy szerepe van a mûködésben, a szponzorok ide vonásában és egyéb más fontos kérdésekben. A jövõben ez teszi ki majd a munkám egy részét, de ezenkívül még rengeteg dolog van, amit csinálhatok. Mindenképpen aktívan szeretném tölteni az idõmet. Nekem mindig csinálnom kell valamit, és szerencsére rengeteg dolog van még, amit tehetek."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!