Bemutatkoznak a tartalékok

Warren Joyce, a Manchester United U21-eseinek menedzsere remek keretbõl válogathat a ma esti bajnoki döntõre készülvén.


Ebbõl az alkalomból a Manutd.com röviden bemutatja a csapat tagjait:

Kapusok:

Ben Amos: a 23 esztendõs hálóõr rengeteg tapasztalatot gyûjtött már kölcsönidõszakai alatt, az idei szezont is így kezdte a Hull-nál, amely végül kiharcolta a feljutást. Szilárd alapokon áll, ritkán hibázik.

Sam Johnstone: feltörekvõ kapus, aki megjárta az angol U16, U17, U19, U20 és U21-es válogatottakat is. A szezont a Walsall csapatánál kölcsönben zárta, öregbítve hírnevét.

Jonny Sutherland: egyike a számos akadémiai kapusígéreteknek, aki következõ idénytõl várhatóan feljebb lép az U18-asoktól. Már idén is négyszer szerepelt Joyce csapatában és akár a kispadon is ülhet a mai döntõ során, bár Pierluigi Gollini közbeszólhat.


Védõk:

Tyler Blackett: erõteljes védõ, akit az utóbbi idõben a középpálya szélén is bevetettek. Miután a felkészülési szezont az elsõ csapattal töltötte tavaly, Joyce csapatában 18 alkalommal játszott idén és esély van arra, hogy berobbanjon a következõ szezon során.

Michele Fornasier: sérülés miatt ki kellett hagynia a bajnoki elõdöntõt, de elõtte rendszeresen szerepelt a védelemben és vált kiváló belsõ védõvé. Az olasz játékos a bajnokság korábbi szakaszában az utolsó pillanatokban szerzett gólt a Liverpool otthonában, ám munkájának javát a pálya másik felén teljesíti.

Liam Grimshaw: az U18-as csapat rendszeres tagja, aki az utóbbi idõben felkerült Joyce gárdájához is és a mai döntõn is ott lehet a kispadon. Lényegében egy sokoldalú középpályás, aki idén kiválóan szerepelt a Paul McGuinness által felállított védelem szívében.

Reece James: a United korábbi játékosának, Matty-nek az öccse, aki idén többször is remek teljesítményt mutatott a bal bekk poszton. Miután a Preston elengedte, türelme és kitartása elnyerte méltó jutalmát.

Michael Keane: annak ellenére, hogy a 2011-es ifjúsági FA-kupát nyert csapatban jobb bekket játszott, az angol U21-es válogatott játékos remek belsõ védõvé érett. Kiemelkedõen szerepelt Leicesteri kölcsönje alatt is, majd a rájátszás szomorúságain túltette magát és segítségével gázolt át a Liverpoolon a csapat a bajnoki elõdöntõn.

Luke McCullough: impozáns középhátvéd, aki tavaly az akadémiai csapat kapitánya volt, de ezen a szinten ki kellett várnia az idejét. Miután visszatért a Cheltenhamtõl, ahol kölcsönben szerepelt, az északír U21-es játékos a tartalékcsapat környékén mozgott, de nem mindig tudott bekerülni abba.

Tom Thorpe: klasszis csapatkapitány, aki az összes (32) idei meccsen szerepelt. A védõ - aki az U19-es válogatott kapitánya is - új dimenzióba emelte játékát idén, hiszen a középpályán szerepelt a szezon elején, de az utóbbi hónapok során visszatért a védelembe, ott is segítve csapatát a sikerekhez.

Marnick Vermijl: elképesztõen kiegyensúlyozott szélsõ védõ, aki szeret elõremenni, segítve a támadásokat, de védekezés terén is nagyon szorgalmas. A Standard Liege-tõl érkezõ belga két igen erõs szezont futott ezen a szinten és akárcsak Thorpe, úgy õ is jelölve volt az év tartalékjátékosa címre.

 



Középpályások:

Larnell Cole: ügyes és intelligens játékos, aki szûk területen is képes megtartani a labdát, remekül lát a pályán, amit passzai is bizonyítanak. Épp a megfelelõ idõben került csúcsformába, hiszen az elõdöntõben mesterhármast szerzett, mely közül kettõ nagyon magabiztosan és nyugodtan végrehajtott büntetõ volt. Ezzel a három találatával az idei szezon legeredményesebbjévé lépett elõ.

Mats Daehli: képessége és ügyességi szintje tagadhatatlan, kiváló cselekkel képes megverni a védõket. Tavaly az év fiataljának megválasztott játékos idén sokszor szerepelt a szélen, de a legveszélyesebb akkor lehet, ha központi szerepkörben játszik.

Charni Ekangamene: a belga fiatal, aki idénre védekezõ középpályássá vált. Gyors ütemben fejlõdött, a szezon során egyre erõsebb és egyre nagyobb hatást kifejtõ játékossá vált, nagy jövõ elõtt állhat a következõ évek során.

Jesse Lingard: remek lábmunkával és megindulásaival a semmibõl képes helyzetek kialakítására. Mindig gólveszélyt jelent, amit idén sok esetben csatárként is kamatoztathatott, megmutatva, miért is ment el tavaly az elsõ csapattal a felkészülési túrára.

Ben Pearson: idén az év fiatal játékosának választották, miután kiválóan szerepelt az akadémiai csapatban. Az Oldhamben született középpályás kemény szerelései mellett okos focira képes és úgy néz ki, jövõre fontos szerep juthat neki ezen a szinten.

Andreas Pereira: a PSV Eindhoventõl érkezett játékos elsõ évét töltötte a Unitednél és bár az utóbbi hetekben kevés lehetõséget kapott, technikailag kiváló és szabadrúgás specialistának mondható.

Ryan Tunnicliffe: kitartó karakter, hajtóerõ a középpályán aki gyakran vezeti csapatát a harcba. Kulcsjátékos ezen a szinten, a Salford City Stadiumban az õ góljával gyõzte le a csapat a Tottenhamet. Elõretöréseirõl is híressé vált.

James Weir: elképesztõ mennyiséget képes futni, munkamoráljával és fegyelmével lenyûgözõ tud lenni. Az U18-as csapat meghatározó tagja volt, esélyes lehet arra, hogy ma leülhet a kispadra.


Csatárok:

John Cofie: a Notts Countynál elsõ meccsén betalált, majd miután végetért kölcsönszerzõdése, visszatért és a West Brom elleni meccsen is gólt lõtt, immár Joyce csapatában. Támadásokban valami mást képes nyújtani, mint csatártársai.

Adnan Januzaj: Sir Alex dicsérõ szavai csengnek a fülében és az idei szezon legjobbjának választották meg tartalék szinten. A csapat egyik legkreatívabbja. Annak ellenére, hogy még csak idén került fel az U18-ból, hidegvérrel alkalmazkodott különbözõ támadó szerepekhez és sokkal komplettebb játékossá vált, mint amikor az Anderlechttõl a Unitedhez igazolt.

Tom Lawrence: élettel teli walesi, aki rendkívül türelmes, hiszen sokszor csak a padot koptatta vagy épp csak csekély lehetõséghez jutott. Képes a váratlanra és látványos dolgokra. Az elõdöntõben õ hozta össze a két tizenegyest, a döntõre is hatással lehet.

Gyliano van Velzen: az Ajax-tól érkezett nyakigláb holland, aki a Royal Antwerptõl tért vissza, ahol kölcsönben szerepelt. Az Oldham elleni Lancashire Senior Cup mérkõzése hidegvérrel lõtt gólt.

James Wilson: az akadémia legeredményesebbje, 13 meccsén 14 gólt szerzett, a Newcastle ellen azonnal ötöt hintett. Rendkívül gyors, befejezésben remek, idén azonban sérülések súlytották, amiken remélhetõleg már túljutott.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!