U21: United 3-2 Tottenham

A Manchester United nyerte a Barclays U21 Premier League sorozatát, miután az Old Traffordon egy lüktetõ döntõ során 3-2-re legyõzte a Tottenhamet.


A Spurs 2-0-ra vezetett már a szünetben Jonathan Obika és Alex Pritchard góljaival és úgy tûnt, jó úton haladtak a trófea felemelése felé, de egy hihetetlen második félidei fordítással - Marnick Vermijl találatával és Larnell Cole duplájával - Warren Joyce csapata szerezte meg a trófeát.

Adnan Januzaj volt az egyedüli csatár ezen az estén, míg Ben Pearson bekerült a középpályára, Tom Lawrence pedig a Liverpool elleni elõdöntõvel ellentétben most csak a kispadon indította a találkozót. Januzaj, aki vasárnap az elsõ csapat padján ülhetett, azonnal befolyással bírt a találkozón, ám szépen lassan a vendégek kezdték átvenni a mérkõzés irányítását.

Obika - aki a szezon korábbi szakaszában mesterhármast hintett a Vörös Ördögök ellen - a felsõlécet találta el Harry Kane beadását követõen, míg Cole egy nagyszerû lefordulás után nem tudott kaput találni lövésével. Cristian Ceballos centikkel tévesztette el a jobb felsõ sarkot, majd Jesse Lingard remek cselek után próbálkozott, de Jordan Archer hárított.

Ezt követõen Kane irdatlanul telibe találta a bal kapufát, majd centikkel tévedett. Nem volt meglepõ, hogy a 29. percben az izmos csatár megszerezte a vezetést. Elõbb Ben Amossal ütközött, miközben labdáért ugrott fel, ezt a kapus sérelmezte is, majd a Pitchardtól visszakapott labdát kotorta a kapuba.

A United próbált reagálni erre, ám Januzaj bal oldalról elvégzett szabadrúgását alig érte el a hosszú kapufa közelében a csapatkapitány, Tom Thorpe. Ráadásul a félidõbõl már csak három perc volt, amikor Warren Joyce csapata még nagyobb bajba került. Ryan Tunnicliffe pontatlan labdáját fülelte le Obika a hazaiak tizenhatosa elõterében, majd Pitchardhoz került a játékszer, aki 22 méterrõl kilõtte a hosszú, alsó sarkot.

Hatalmas erõfeszítések kellettek a hazaiaktól ahhoz, hogy visszajöjjenek a találkozóba, miközben Joyce Ben Pearsen helyére behozta a támadó Tom Lawrence-t. A csere szinte azonnal éreztette hatását, hiszen Lawrence is benne volt abban a támadásban, mely végén Lingard lövését kellett Archernek védenie. Marnick Vermijl egy beadásnak induló labdája szállt a kapu fölé, majd másodpercekkel késõbb Ryan Tunnicliffe-tõl kapott kiváló labdával indulhatott meg a szélsõ védõ, aki ezúttal sokkal jobb befejezést választott és Archer mellett remek gólt lõtt a hosszúba, felhozva a csapatot egy gólra.

 


Bár Kenneth McEvoy ívelését ujjheggyel hárította Amos, a United lendülete kitartott, ám büntetõ helyett Cole sárga lapot kapott mûesésért, amikor Archer kapus elgázolta õt. Joyce és segítõje, Nicky Butt dühösen reagáltak erre az oldalvonal mellõl, ám Cole a vélt igazságtalanságra egyenlítéssel felelt.

Januzaj és Lingard remeklései után az immár egyedüliként legeredményesebb játékos elé került a labda, aki kicselezte a kapust és kegyetlenül léc alá vágta a labdát a kilátogató tömeg nagyobb részének örömére. A Spurs reagált, ám McEvoy csak az oldalhálót találta el, végül két perccel a rendes játékidõ vége elõtt Cole villant ismét.

 


Januzaj ismét nagy részt vállalt a helyzet kialakításában, majd Lawrence is kivette részét, akitõl Cole-hoz került a labda. A szélsõ nem hibázott és nagyszerû lövéssel szerezte meg második találatát, amivel csodálatos fordítást mutattak be a tartalékok. A négy percnyi ráadásban sem esett már gól, így újabb emlékezetes estét produkált a United, mely után Sir Bobby Charlton adhatta át az érmeket.


Barclays U21 Premier League, döntõ
Manchester United 3-2 Tottenham Hotspur
Old Trafford

United: Amos - Vermijl, Thorpe, M.Keane, James - Cole, Ekangamene, Pearson(Lawrence 56.), Tunnicliffe, Lingard - Januzaj
Nem használt cserék: Sutherland, Wilson, A.Pereira, Grimshaw.

Gólszerzõ: Vermijl 60', Cole 74', 88' illetve Obika 29', Pitchard 42'



 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!