Csapatát dicséri Joyce

Warren Joyce a Manchester United U21-es játékosainak karakterét, erõnlétét és gyõztes mentalitását élteti azok után, hogy diadallal zárták az idei esztendõt.


Miután az elsõ félidõt 0-2-vel zárták a tehetséges Tottenhammel szemben, a fiatal Vörös Ördögök ragyogó választ adtak a szünet után és Marnick Vermijl egy, míg Larnell Cole két góljával megfordították az eredményt, megnyerve ezzel az U21-es bajnokságot.

"Az igazság az, úgy vélem jól kezdtük az elsõ félidõt" - mondta Joyce a meccs utáni interjújában, melyet félbeszakított az ünneplõ játékosok akciója, amikor energiaitalokkal locsolták le edzõjüket.

"A bekapott két gól egyéni hibákból született. A második félidõ jobb volt és a játékosok szíve, karaktere és erõnléte végül meghozta a sikert. Azt gondolom, teljesen megérdemeltük a gyõzelmet."

A gyakran változó keret remek szezont zárt ezzel a sikerrel és több olyan játékos is a csapat részét képezte, akik a 2011-es ifjúségi FA-kupa sikernél is fontos szerepet játszottak.

"Az itteni srácok nagy része elnyerte az ifi FA-t, az elõzõ szezonban mindent megnyertek ezen a szinten, idén megnyerték a Manchester Senior Cupot és most ezt a serleget is."

"Rengeteg karaktert megmutattak. El tudták fogadni a kritikákat, fel tudtak állni és ki tudták ásni magukat a mélybõl. Ezek azok, amiket keresel egy Manchester United játékosban."

 


A menedzsert egy játékosról külön kérdezték, mégpedig a csereként beálló Tom Lawrence-rõl, akinek kulcsszerepe volt a találkozó megfordításában.

"Tom nem játszott sokat és a meccs elõtt elmondtam neki, nem képes 90 percen át szerepelni" - mondta Warren. "Ha van egy terved a meccsre és azt akarod, hogy hatással legyen a találkozóra, azt gondoltam, így jobb, hogy csereként számítunk rá, mint hogy kezdõ legyen és le kelljen majd cseréljük, hazárdírozva esetleges korai gólra. Ráadásul holnap, vagy szerdán (a riport tegnap készült - a szerk.) mûtét is vár rá, ezt is figyelembe kellett vennünk."

A Tottenhamrõl, mely mindkét csoportkörben elsõ helyen zárt, Joyce elmondta: "A Tottenham ebben a szezonban bebizonyította, kiválóan passzoló csapatuk van."

"Jól tudnak bánni a labdával, rengeteg kreatív játékosuk van és több olyan játékossal rendelkeznek, akik elõreléphetnek. Kicsit idõsebbek nálunk. De azt gondolom, a srácok általános erõnléte sokat jelentett a végén."

Joyce természetesen izgatott, amiért csapata képes volt az elsõ csapat nyomába lépni és megnyerni a bajnokságot, biztosítva azt, hogy az ünneplés még nagyobb legyen így a szezon végén.

"Hivatalosan ez Sir Alex Ferguson utolsó meccse az Old Traffordon. Érzelmekkel teli hétvége volt mindannyiunk számára, a mai egy újabb ilyen nap volt és nagyon örülünk, hogy így fejeztük be."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!