Fergusoné az LMA-díj

Sir Alex Ferguson karrierje utolsó szezonjában ismét elnyerte a League Managers Association (LMA) díjat.


Ez a negyedik alkalom, hogy átvehette a skót tréner az LMA díját. Eddig rajta kívül egyetlen edzõnek sikerül három alkalommal is kiérdemelni ezt a elismerést, az illetõ pedig nem más, mint Sir Alex utódja, David Moyes.

 

Az LMA elnöke Howard Wilkinson a következõket mondta: "Nem kétséges, hogy az LMA véleménye a legpontosabb mércéje az Év menedzsere díjnak, hisz egy vezetõ teljesítményének ki lehetne jobb bírája, mint a riválisai."

 

 

"Nehéz megfelelõ jelzõt találni egy ilyen monumentális teljesítményre, egy ilyen hihetetlen örökségre, amivel Sir Alex Ferguson írta be nevét a sporttörténelembe. Ma este egy újabb rekorddal bõvül pályafutása. Õ az egyetlen tréner, kinek pályafutása alatt négy alkalommal is odaítélte ezt a díjat a szakma."

 

Az eddigi 3-3 elismerésükkel Ferguson és Moyes voltak egyedül az élen, de kétségtelen, hogy a Sir Alex egy cseppet sem fogja bánni, ha David utoléri õt a Manchester Unitedet vezényelve.

 

 

Az LMA vezérigazgatója, Richard Bevan pedig a következõképpen reagált: "Teljesen egyértelmû, hogy Sir Alex nyerte idén az LMA Év menedzsere díjat és hogy õ tartja ebben a kategóriában a rekordot."

 

"Vitathatatlanul a brit futballtörténelem legsikeresebb menedzsere. Csak gratulálni tudunk ehhez a csodálatos karrierhez, mely több, mint 40 évet ível át, több, mint 2150 mérkõzést takar. Olyan nagy tisztelet övezi õt edzõként és olyan hatalmas szeretet emberként, amilyet még soha nem láthattunk egy menedzser pályafutása során sem. "

 

Sir Alexet, aki immár négyszeres LMA és tízszeres Premier League Év Menedzsere díj megérdemelt tulajdonosa, joggal nevezhetjük minden idõk legnagyobb edzõjének.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!