Ottmar Hitzfeld elutasította a United menedzseri posztját

A jelenlegi svájci szövetségi kapitány elárulta, 2002-ben elutasította a lehetõséget, hogy õ legyen Sir Alex Ferguson utódja.


Hitzfeld - Ernst Happel és José Mourinho mellett õ az a menedzser, akik különbözõ klubokkal is képes volt Bajnokok Ligáját (vagy BEK-et) nyerni - elárulta, tárgyalásokat folytatott a Manchester Uniteddel arról, hogy Sir Alex Ferguson a 2001-2002-es szezon végi visszavonulása után õ vegye át a csapat irányítását.

Sven-Goran Eriksson neve is felmerült abban az idõben, valamint tavaly a Bayern München jelenlegi edzõje, Louis van Gaal is azt nyilatkozta, 2002-ben az akkori United vezérigazgatóval, Peter Kenyonnal tárgyalásokat folytatott Sir Alex Ferguson nyugdíjba vonulása miatt megüresedõ menedzseri posztról.

 A 61 esztendõs Hitzfeld korábban a Borussia Dortmund és a Bayern München edzõje is volt, elismerte, a nyelvi akadályok miatt nem vállalta akkoriban a feladatot.

 



"Nem akarok belemenni a részletekbe, mert ez a Manchester Unitedre és rám tartozik, de úgy döntöttem, maradok Németországban, mert mikor dolgozom, jobban ki tudom magam fejezni németül, mivel ez az anyanyelvem." - mondta. "Nem hiszem, hogy angolul képes lettem volna az érzelmeimet és érzéseimet úgy kifejezni, hogy azt a játékosok megértsék."

Hitzfeld jelenleg a svájci válogatottat készíti fel a holnap esti, Anglia elleni európa-bajnoki selejtezõre.

 

"A svájci válogatott öltözõjében a játékosok számos nyelven beszélnek, olaszul, franciául és angolul is, de mikor edzést tartok, németül beszélek velük. Minden játékos megérti. Ha esetleg van olyan speciális kifejezés, amit valaki nem ért, az edzõi stáb valamelyik tagja kicsit segít olaszul vagy franciául, de én csak németül tartom a megbeszéléseket, edzéseket."
 

 

Telegraph


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!