Kulcsemberek: Carrick

Michael Carrick elért a labdarúgás egyik csúcspontjához; nyugalommal irányító és mindeközben kétségtelenül befolyásos játékossá vált.


A csapattársai révén az Év játékosának választott Carrick olyan tekintély birtokában van és úgy képes irányítani a játékosokat, amit általában a harmincas éveikben érnek el a játékosok, mindennek kulcsa pedig az egyenletesség. Gyakran alkalmazzák az 'átlag feletti' kifejezért jellemzésre, de az 'átlag' szó Carrick idei szezonjának bemutatásába nagyon nem illik bele, hiszen idén zseniális volt a Unitedben.

A labdabirtoklás irányítása és a csapatjáték iramának ellenõrzése olyan készség, melyet elsajátítanak a legjobb középpályások és Michael a mélységi irányítók legjobbjai között szerepel. El vagyunk kényeztetve olyan mérkõzésekkel, ahol Carrick vezényelte a csapatot. Vegyük csak a viszonylag rutin eredménnyel, 3-1-es sikerrel záruló Sunderland elleni, decemberi összecsapást. A United már az elsõ félidõben lerendezte Martin O'Neill csapatát és majd minden támadás a mi 16-osunktól indult. Az igazság az, sok csapat ellen megtette ezt.

 


Pezsgõ pillanat: Rio Ferdinand az év passzának titulálta azt, amit Carrick a márciusi, Chelsea elleni FA-kupa mérkõzés során adott Javier Hernandeznek. Az a tény, hogy az átadás haszonélvezõje, a mexikói csatár szinte egyedül ünnepelt a góljánál, mindent elmond. Carrick ugyanis majd 35 méteres labdát ívelt az ellenfél védelme mögé, amit Chicharito kapuba bólintott. A szépség példánya volt az a passz.

Carrick szezonja három szóban: Mr. Kiegyensúlyozottság. Mindig! 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!