Butt: Felnyitotta a szemem ez az élmény

Nicky Butt elárulta, felnyitotta szemét az az élmény, hogy visszatért a Unitedhez és Warren Joyce mellett dolgozhatott.


A triplázó csapat egykori középpályása látta, ahogyan fiataljai hétfõn a magasba emelik a Barclays U21 Premier League trófeáját, miután drámai körülmények között legyõzték a Tottenhamet és egyértelmûen tanult Joyce irányítása alatt.

Bár rengeteg tehetséget tudhat magáénak a klub ezen a szinten, Butt hangúlyozta azt is, az Old Traffordon egy játékos minõsége nem csak a nyers képességekról szól, hanem ugyanúgy az illetõ karakterérõl is.

"Egy felismerés volt számomra az, hogy az évet Warren U21-eseivel kezdtem" - mondta Butt az MUTV-nek. "Sokáig voltam ennél a klubnál, de elfelejtettem, milyen is volt a tartalákoknál, még amikor fiatalon játszottam."

"Játékosok jönnek-mennek, neked pedig azt kell tenned, ami a legjobb számukra, mikor eljön az idõ arra, hogy kölcsönbe kerüljenek. Warren beszélni fog a menedzserrel és elküldi õket majd kölcsönbe, hogy próbáljanak fejlõdni. Errõl szól a klub - hogy a srácok jobbá váljanak, megadjuk nekik az esélyt arra, hogy idõsebbek ellen szerepeljenek, mert úgy véljük, ez jó és remek tanulási lehetõség ez számukra."

"Nagyon élveztem. Tapasztalatlan vagyok még ebben, úgyhogy tanulok Warrentól és más edzõktõl is. Teljesen más ez, mint vártam, de kemény meló. Amikor az edzõi képesítésedet szerzed, az arról szól, hogy felkészülj az elkövetkezendõ napokra, de közben lehetetlen megtenni azokat, amikor épp változnak a dolgok. Öt perccel az edzés elõtt nem számíthatsz 3-4 játékosokdra, ami igen csak felnyitja a szemed. Ezután figyeled, a többi edzõ hogyan alkalmazkodik ehhez oly gyorsan, ez pedig nagyon jó lecke számomra."

A Spurs elleni gyõzelembõl részt vállaló játékosok közül többen is arra törekednek, hogy David Moyes elsõ csapatos terveiben is szerepeljenek majd.

"Ahhoz, hogy a Unitedben játsz, lenni kell benned temperamentumnak, személyiségnek és a pálya mellett is megfelelõen kell viselkedned. Hogy a United top játékosa legyél, ahhoz sokkal több kell, mint csupán a képességek. Az ösztönrõl és a profizmusról kell szóljon ez, valamint hogy nincs más a világon, amit jobban akarnál ennél. Remélhetõleg elég hamarosan kapunk néhány ilyen játékost."

 


Butt abban is biztos, hogy Sir Alex Ferguson visszavonulása után is érdeklõdéssel követi majd a fiatal játékosokat.

"Azt hiszem, nagyon fontos, hogy ne feledjük el, õ továbbra is nagy hatással lesz a klubra" - magyarázta a korábbi angol válogatott játékos. "A menedzser is kopogtat majd az ajtaján, hogy kikérje véleményét, õ pedig továbbra is figyelni fogja a fiatalok felkészítését, talán még jobban is, mint eddig, mert lesz rá ideje."

"Még mindig nagy szerepe van, senkinek nem kell alábecsülnie ezt. Ahogyan beszélt az új menedzserrõl, az azt mutatja, nagyon biztos benne. Mindent meg kell adnunk neki, hogy nagy menedzser legyen, mint amilyen Sir Alex volt."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!