Vissza a normális kerékvágásba?

Az egykori United kedvenc sokat vár Rooney visszatérésétõl.


Miközben Wayne Rooney gõzerõvel készül visszatérésére, a korábbi Old Trafford-i kedvenc, Norman Whiteside érdeklõdve figyeli majd a támadó játékát.

Norman Whiteside, aki 1982 és 1989 között szerepelt az Álmok színházában, meg tudja érteni, mekkora nyomás nehezedik Rooneyra.

Mint Rooney, Whiteside is tinédzser volt, mikor bemutatkozott a United felnõtt csapatánál és tudja, milyen nyomást tesz rá a játék és az, hogy a szurkolók elõtt mindenképp gólokat kell szerezni.

Az 1989-ben Sir Alex Ferguson által eladott ex-Vörös Ördög tudja, a United menedzser kezei alatt is lehetnek hullámvölgyek.

Miután karrierje korán, 26 éves korában befejezõdött, Whiteside megtapasztalta, milyen nehéz sérülések közepette játszani. Rooneyra is ez volt jellemzõ az utóbbi fél évben.

Egy nehéz idõszakot követõen jött egy nagyon gyenge világbajnoki szereplés Anglia oldalán, majd nyáron kirobbanó magánéleti problémáinak köszönhetõen a bulvárlapok címlapjára került Wayne, valamint az új szerzõdésének elhúzódó tárgyalásai sem könnyítették meg a dolgát és majdnem kisétált a United ajtaján.

De az Egyesült Államokban végzett rehabilitációt követõen, felépülve boka sérülésébõl Rooney készen áll, hogy újra játszon az októberi, 2-2-es döntetlennel zárult West Brom elleni mérkõzés óta elõször. A szombati, Wigan elleni bajnoki találkozó alkalmával a neve valószínû ott lesz a cserék között már.

Whiteside tudja, a Manchester United segítségével Rooney képes lesz rövid idõn belül visszatérni tavalyi formájához, amikor 26 gólt sikerült szereznie a bajnokságban és az év játékosának is megválasztották Angliában.

Az egykori United támadó meg van gyõzõdve arról, ha hamar megtalálja góllövõ cipõjét Rooney, bizonyíthat a kétkedõknek.

"Minden mérkõzésen ott vagyok az Old Traffordon és tavaly egy másik dimenzióban láttam játszani õt." - mondta Whiteside a skysports.com-nak.

"Nyáron magánéleti problémái voltak és egy rossz világbajnokságot is át kellett élnie, de azt várom, amint visszatér és szerez pár gólt, a szurkolók ismét mögé fognak állni, ez pedig újra felemeli karrierjét."

"Sokáig volt sérült, így mi úgy várjuk, mintha most kezdené a szezonját. És meg is fogja kezdeni végre."

"Minden alkalommal, amikor az Old Trafforda megyek, várni fogom, hogy csúcsformába kerüljön, gólokat szerezzen, ezzel pedig elhallgattassa az embereket. Nincs kétségem, megvan a képessége ehhez. Top játékosként egyik napról a másikra nem felejtesz el mindent!"

"Tudom, hogy még nem indult be igazán ebben a szezonban, de már készen áll, hogy újra gólokat érjen el."

Az október 22-i szezõdéshosszabbítása után a klub Oregonba küldte Rooneyt, hogy ott épüljön fel boka sérülésébõl. Normant meglepte ez a döntés, mert úgy véli, a Unitednek is megvan minden olyan rehabilitációs eszköze Carringtonban, amivel segíteni tudták volna a csatár felépülését.

 

Rooney a múlt heti városi derbin sem volt Manchesterben, sõt a szerzõdéshosszabbítása elõtt arról is szólt, hogy talán elhagyja a Unitedet és a nagy költekezõ City be is jelentkezett azonnal érte. Whiteside szerint ha az amerikai út arra kellett, hogy eltûnjön Rooney a nyilvánosság elõl, akkor ezt nem sikerült véghez vinni.

Kamerák követték Wayne minden mozdulatát Oregonban is és az észak-ír legenda szerint az út csak jobban reflektorfénybe emelte a játékost.

"Mindig úgy gondoltam, a Unitednek kiváló létesítményei vannak" - magyarázta. "Kell, hogy legyen oka, amiért a menedzser ezt a lépést hozta meg, mert Carringtonban minden felszerelés ott van. Hidro-medence, uszoda és minden más fontos kellék. Talán azért küldték el, hogy eltûntessék a nyilvánosság elõl, de ezzel csak méginkább elõtérbe hozták Rooneyt. Ha ezért küldték el, akkor ez bizony visszafelé sült el."

"Nem volt ott sokat. Amerika túlsó felére hosszú az út és csak egy hetet volt Oregonban. Kicsit furcsa, mert azt gondolom, minden eszköz megvan a Unitednél."
 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!