Legendák: Manchester United 1-2 Real Madrid

Nagyszerû családi nap zárásaként remek mérkõzést láthatott az Old Trafford közönsége.


Több mint 60 ezer nézõ elõtt kezdõdött a találkozó és már az elején Paul Scholes egy átemeléssel jelezte Zinedine Zidane-nak, hogy a franciának nehéz dolga lesz a mai találkozón. Csodálatos pillanat volt az, mint ahogy Scholey kiváló elõreívelése is, ami után Dwight Yorke lõtt kapura, de a védelem blokkolta a próbálkozást.

 


Pillanatokkal késõbb Zidane is villant, Salgado beadására érkezett remekül, majd 10 méterrõl léc alá próbálta juttatni a játékszert, de Edwin van der Sar léc fölé tolta azt.

Kilenc percnyi játék jutott Henning Bergnek, aki lesántikált a pályáról, helyére Lee Martin érkezett.

Kezdett éledezni a Real, Figo szöglete után Helguera fejelt kapu mellé, majd Figo lõtt jobb alsó sarok felé, de van der Sar hárított.

Holland pillanatok következtek, amikor Ruud van Nistelrooy ugrott ki a védõk között, Jaap Stam próbálta szerelni, de lekésett honfitársáról, aki kisodródott helyzetbõl próbálta bevenni a kaput, de Edwin nagyszerûen zárta a szöget és védett. Van Nistelrooy percekkel késõbb elõkészítõ lehetett volna, de középre passzolt labdáját Denis Irwin az utolsó pillanatban kivágta a kapu elõterébõl.

A közönség kezdett hullámozni, amelyhez csatlakozott Sir Alex Ferguson is, aki az elsõk között ugrott fel székébõl, miközben a pályán Quinton Fortune 25 méterrõl elvégzett szabadrúgása borzolta a kapu mögött ülõk kedélyeit.

 


Van der Sar kiváló formában játszott, elõbb Morientes óriási helyzeténél hárított lábbal, majd van Nistelrooy lövését mentette hatalmas vetõdéssel, sõt a holland csatár a tizenhatos szélérõl próbálta betekerni a labdát a hosszú felsõbe, amit szintén kifogott a United legendás hálóõre.

Közben Ronny Johnsen rúgott bele Salgadóba, de elmaradt a büntetõ, ám a 40. percben már tehetetlen volt a védelem és a kapus is, amikor Morientes jobbal átvette a labdát, ballal pedig 20 méterrõl bevette a bal alsó sarkot. 1-0 a Real Madridnak.

A félidõ végén még egy lehetõsége volt a hazaiaknak, de az is kimaradt és a kissé fásult manchesteriek hátrány tudatában mehettek pihenõre.

 


Fordulás után feljebb kapcsoltak a Vörös Ördögök és egyáltalán nem látszott, hogy a United átlagéletkora két és fél évvel magasabb (41,5-39 év), mint a madridiaké.

A félidõ elején Yorke lövése nem jelentett gondot Contreras kapusnak, míg a másik kapu elõtt van der Sar fogta a csereként beálló De La Red próbálkozását.

A második játékrészre Claiton Blackmore-t váltó Ruud van Nistelrooy aktívabban játszott, mint a szünet elõtt Real mezben és Morientes óriási helyzete után - mely valami csoda folytán kimaradt - a holland csatár kezdett egyre több veszélyt jelenteni.

Ám a másik kapunál is volt mit nézni, van der Sar látványos vetõdéssel halászta le Figo tekerését, majd mindenki ámult és bámult, amikor Scholesy elképesztõ labdát varázsolt elõre van Nistelrooy lábára, aki jó átvétel után centikkel tévesztette el a hosszú alsót. Ha ez bemegy, az az év 10 legszebb gólja közé is bekerülhetett volna. Azonban percekkel késõbb Ruud már nem hibázott és ott folytatta, ahol távozása elõtt abbahagyta - a góllövésnél. Cole ugratta ki a hollandot, aki kapu felé tört, majd 8 méterrõl kegyetlen erõvel bombázott a léc alá, a kapus tehetetlen volt, 1-1!

A 71. percben elõkészítõként villant van Nistelrooy, a tizenhatos jobb szélénél játszotta tisztára magát, beadására menetrendszerûen érkezett Cole, az angol csatár fejese a bal felsõbe tartott, de a kapus elképesztõ mentést mutatott be.

 


A hazaiak megróbálták valahogy megszerezni második találatukat, amivel kiharcolhatták volna a büntetõrúgásokat, mivel úgy 4-4 lett volna az összesítés állása. Ehheza 84. percben voltak a legközelebb, amikor a csereként beálló Sanchez kapus éppen Yorke-hoz öklözött egy beadást, a támadó pedig egybõl kapura ívelt, ám a labda a felsõ lécrõl kifelé pattant, amit aztán tisztáztak a védõk. És milyen a foci? Ahelyett, hogy a United szerzett volna vezetést, a következõ percben Morientes átadása után De La Red ívelt át Raimond van der Gouw felett, a játékszer pedig behullott a kapuba, beállítva a végeredményt.

Bár a United vereséget szenvedett, óriási élménnyel gazdagodhatott az, aki megnézte ezt a párharcot. Mindegy, hogy látta-e valaki ezeket a játékosokat fénykorukban vagy sem, kiváló szórakozás volt, ez nem vitás!


Red Heart United jótékonysági mérkõzés
Manchester United 1-2 Real Madrid - összesítés: 3-5
Old Trafford, 60000 nézõ

United: Van Der Sar(van der Gouw 70.), Berg(Martin 9.), Irwin, Johnsen, Stam, Blackmore(van Nistelrooy 46.), Scholes, Fortune, Sharpe(Thornley 50.(Blomqvist 87.)), Cole, Yorke

Madrid: Contreras(Sanchez 61.), Salgado(Pavon 70.), Helguera, Pavon(McManaman 46.), Amavisca, Makelele(Sanz 61.), Hierro, Figo(Vazquez 77.), Zidane, Morientes, Van Nistelrooy(De La Red 46.)

Gólszerzõ: van Nistelrooy 67' illetve Morientes 40', de la Red 84'


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!