Robin legszebb pillanatai

A Barclays Premier League következõ szezonjának sorsolása szerdán megtörténik, de Robin van Persie az Inside United legújabb számában egyszer még visszatekintett elsõ, igazán hihetetlenre sikerült manchesteri évére.


A United 20-asa harminc gólt szerezve a szezon végén megnyerte pályafutása elsõ bajnoki címét, majd a szurkolók szavazatai alapján elnyerte a Sir Matt Busby Év játékosa díjat is.

A szeptemberi, Southampton elleni mesterhármasára visszatekintve ezt nyilatkozta: "Elõször tapasztalhattam meg a United elhíresült hozzáállását, hogy soha nem adják fel. Õrült egy meccs volt, nem adtuk fel egy pillanatra sem. Még mindig a kihagyott büntetõre gondolok, de nagyon szerencsés voltam, hogy esélyem volt a javításra, ami után még két gólt lõttem."

Wayne Rooney pazar passza után szenzációs gólt lõtt kapásból áprilisban az Aston Villának: "Ösztönös volt. Felnéztem és azt gondoltam: 'Csodás labda jön felém, olyan, amit vétek lenne levenni'." A United szurkolóiról így vélekedik: "Az Old Traffordra érkezésem elsõ pillanatától hihetetlenek voltak a szurkolók egész szezonon át."

 


Ám a holland csatár legjobb élménye az, ahogyan ezek a pillanatok eggyé váltak a United huszadik - saját maga elsõ - bajnoki címében: "Azt kell mondanom, trófeát nyerni fantasztikus. Nagyszerû, de az eddig vezetõ út talán még ennél is szebb. Együtt lenni minden nap, a részleteken dolgozni, ezáltal lépésrõl-lépésre javulni, legyõzni az ellenfeleket, majd mindennek végén ott az eredmény és a trófea."

Az új szezon egyre közeledik, van Persie végsõ üzenete arról, hogy immár még éhesebb a sikerre egy igen lenyûgözõ, érdekes idényt vetít elõre az új menedzser, David Moyes irányításával. "Megtiszteltetés volt és még mindig izgatott vagyok, mi is történt az elmúlt kb. 10 hónap során. Remélehetõleg még jobbak leszünk és még több trófeát be tudunk zsebelni."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!