Kagawáék drámai vereséget szenvedtek

Shinji Kagawa lenyûgözõ gólt szerzett az Olaszország elleni Konföderációs kupán szerdán, viszont a drámai vereség után csalódottan kellett elhagynia a pályát.


Kagawa az ellenfél tizenhatosán belül gyönyörû gólt szerzett a 33. percben, amellyel 2-0-ra vezetett Japán, a találkozó elsõ találatát Keisuki Honda lõtte büntetõtõbõl.

 

Aztán Japán 11 perc alatt - a félidõt nem számolva - 3 gólt kapott, és az állás máris 3-2-re módusult. Az olaszoktól elõször Daniel de Rossi talált be a félidõ lefújása elõtt. A második játékrész 50. percében Atsudo Uchida öngólt vétett, ezután Mario Balotelli találatával az Azzurik átvették a vezetést a mérkõzésen.

 

Japán nem adta fel, mivel Shinji Okazaki fejesgóljával egyenlíteni tudtak a 69. percben, viszont 4 perccel a találkozó vége elõtt Claudio Marchisio átadásából Sebastian Giovinco szerezte meg a gyõztes gólt az olaszoknak.

 

Ez az eredmény azt jelenti, hogy Kagawa válogatottja kiesett, így az A-csoportból Olaszország és Brazilia jutott tovább az elõdöntõbe.

 

Shinji Kagawa az újságíroknak adott nyilatkozatában elmondta, úgy érezte, hogy Japánnak kellett volna megnyernie a találkozót.

 

 

"Már 2-0-ra is vezettünk" - mondta Kagawa. "Lehetett volna 3-0 vagy 4-0 is."

 

"Nem voltunk elég jók a második félidõben. Nehéz, hogy buta hibáink miatt gólokat kaptunk."

 

"Azonban visszajöttünk a meccsbe, és egyenlíteni tudtunk, viszont Olaszország szerezte a mindent eldöntõ gólt, bár nekünk is volt esélyünk betalálni. Ez volt a különbség: Olaszország kevesebbet hibázott."

 

A csoport másik mérkõzésén Brazília azt a mexikói csapatot gyõzte le 2-0-ra, amelyben a Vörös Ördögök csatára, Javier Hernandez is szerepelt. A Barcelona új játékosa, Neymar szerezte az elsõ gólt a 9. percben, majd a brazilok második találatábból is kivette a részét, amikor két emberen átjutva a tizenhatoson belül gólpasszt adott az egykori Manchester City játékosnak, Jónak, akinek már csak be kellett passzolni a hálóba a labdát.

 

Mexikó és Japán a Belo Horizontéban csapnak össze szombat este, amely mérkõzésen gyakorlatilag az A-csoport 3. helyéért fognak harcolni.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!