A Moyes srácok: Csatárok

Kevés menedzser örököl olyan támadóerõt, mint amit David Moyes. A tapasztalat és a fiatalság egyvelege mellett a kreativitás és a helyzetkihasználás képessége kiegyensúlyozva van.


Tizenegy év alatt Moyes-nak ritkán adatott meg, hogy ilyen erõt vonultasson fel az Evertonnál, de biztosan nem ez lesz a helyzet július 1-tõl, mikortól a skót menedzser átveszi a Vörös Ördögök menedzseri feladatait.

Ebben a cikkben a négy csatárt mutatjuk be röviden:

Robin van Persie: Tavaly augusztusban érkezett az Arsenal csapatától a holland mester, aki katalizátora volt a 20. bajnoki címnek. Minden bajnokin pályára lépett és 26 gólig jutott a Premier League-ben. Erõfeszítéseiért késõbb kiérdemelte a szurkolóktól a Sir Matt Busby év játékosa díját, és miután megszerezte pályafutása elsõ bajnoki trófeáját, a szurkolók kedvencévé vált játékos még eltökéltebb, hogy még több címet nyerjen csapatával.

 


Wayne Rooney: Még mindig talizmán az Old Traffordon, az Everton egykori játékosa július 1-tõl ismét régi menedzserével dolgozhat azok után, hogy a 2012/13-as szezonban pályára lépett 37 meccsén 16 gólig jutott minden sorozatot figyelembe véve. Az angol válogatott csapatkapitány helyettese különbözõ posztokon szerepelt az elmúlt szezon során és immár 27 évesen, lassan tíz évnyi manchesteri szerepléssel a háta mögött bõséges tapasztalattal és remek képességekkel rendelkezik.

Danny Welbeck: A Longsight-i születésû csatár tudja, hogy javulnia kell gólszerzés terén, miután a legutóbbi szezonban csak két gólt lõtt, de a szélrõl induló játéka kiemelkedõ volt a szezon során, amivel kiérdemelte, hogy a PFA év fiatal játékosa címére jelöljék. Magas, erõs, intelligens, aki az akadémiáról kikerülve fényes jövõ elõtt áll.

Javier Hernandez: Chicharito megmutatta félelmetes ragadozó ösztönét, hiszen 36 mérkõzés alatt 18 gólt termelt - amivel lenyûgözõ, két meccsenkénti gólátlagot hozott. A mexikói nagyágyú intelligens mozgásával, fantasztikus sebességével nem lehet bírni a támadó harmadban.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!