Vörös Ördögök az U20-as világbajnokságon

Öt Manchester United fiatal már Törökországban van abban a reményben, hogy hazájuk U20-as válogatottjával sikereket érhetnek el a korosztályos világbajnokságon.


Sam Johnstone, Tom Thorpe és Larnell Cole mindannyian Anglia fehér mezét viselik majd az E-csoportban, melyben azzal a Chilével találkoznak majd, melynek keretében ott van Angelo Henriquez. Eközben az F-csoportban szereplõ Uruguay válogatottjában az új igazolás, Guillermo Varela találtható.

Érdekesség, hogy a regnáló világbajnok Brazília nem kvalifikálta magát a versenyre, így a cím gazdára vár. Íme az öt fiatal, aki a Manchester United kötelékébõl megjárja a törökországi versenysorozatot:

Guillermo Varela: A hónap elején igazolt a Club Atlético Peñaroltól és a fiatal jobb bekket a sorozat során a szurkolók is figyelemmel követhetik. Uruguay U20-as kezdõcsapatának rendszeres tadja, eddigi kilenc válogatottságát az F-csoportban Új Zéland, Horvátország és Üzbegisztán ellen növelheti, bízva abban, hogy a késõbbi szakaszba is bekerül csapatával. A United szurkolói lelkesen figyelik majd, mit mutat a sorozatban.

Sam Johnstone: A magas, atletikus kapus, aki lábbal is kiváló, tapasztalt tagja az angol utánpótlás válogatottnak, hiszen már 13 U20-as szereplést tudhat magáénak. A Vörös Ördögök hálóõre szinte biztos, hogy a kezdõben kap majd helyet, megelõzve kapustársait, Connor Ripley-t és George Longot, ám Anglia számára göröngyös lesz az E-csoport, azonban a 'háromoroszlánosok' hiszik, mindenki ellen jók lehetnek.

Tom Thorpe: A United U21-es csapatának kapitányaként vezette társait a Barclays U21 Premier League elsõségig és kiérdemelte, hogy az év legjobb tartalék játékosai közé jelöljék. Egy U17-es európa-bajnoki címmel és kilenc U20-as válogatott meccsel a lábában Peter Taylor csapatának állandó kezdõje lehet, a vezetõi képessége, nyugalma pedig kulcsfontosságúnak bizonyulhat.

 


Larnell Cole: Az apró, manchesteri születésû játékos ügyes, gyors és a nagy meccseket is képes befolyásolni. Támadó középpályásként és szélsõként bevethetõ Cole bár még csak négy alkalommal szerepelt az U20-as válogatottban - leginkább sérülései miatt -, ám kiválóan fejezte be a szezont a Vörös Ördögök U21-es csapatával, hat gólt szerezve utolsó négy meccsén.

Angelo Henriquez: A Santiagóban született csatár híres könyörtelen befejezésérõl és a FourFourTwo magazin korábban az öt legígéretesebb fiatal közé választotta azok után, ahogyan a 2011-es U17-es dél-amerikai bajnokságban teljesített. Nicolas Castillóval harcolhat majd a kezdõ helyért, miközben Chile Angliával, Irakkal és Egyiptommal néz majd farkasszemet az E-csoport küzdelmei során.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!