Carrick izgatottan várja a felkészülést

Michael Carrick a ManUtd.com-nak adott exkluzív interjút az Aon által támogatott 2013/14-es szezon elõtti felkészülési túra elõtt.


Mi az, amit a leginkább élvezel a felkészülési túra során?

A rajongók lelkesedése, az új helyszínek felfedezése, a csapattal együtt töltött idõ és az edzések. A szezon elõtti felkészülés nagyon fontos dolog, több szempontból is. Segít, hogy újra formásba lendüljünk és újabb tapasztalatokat gyûjthessünk az idegenbeli mérkõzésekre, most például a Távol-Keleten és Ausztráliában. Továbbá a szurkolók fantasztikus fogadtatása a különbözõ távoli helyszíneken, rendkívül erõs inspiráló hatással van ránk.
 
Mire számítasz Ausztráliában?
Biztos vagyok abban, hogy hasonló élményekben lesz részünk, mint az Egyesült Államokban, mivel õk is egy sportos nemzet, akik rendkívül sikeresek számos sportágban. Abban is biztos vagyok, hogy a sportlétesítményeik magas színvonalúak lesznek, mert  Ausztráliában is nagy hangsúly fektetnek a sportra. Izgatottan  várom már, hogy ott legyünk.
 
Te már voltál Ázsiában, még a United elõtti korszakodban, és voltál a Vörös Ördögök színeiben is. Milyen emlékeid vannak ezzel kapcsolatban? 
Amikor a Uniteddel kiszálltunk a gépbõl Ázsiában, olyan élmény ért,  mint még soha életemben. Ekkor ébredtem rá, hogy milyen hatalmas is ez a klub és milyen fantasztikus dolog ennek a részesévé válni valójában. 
 
Tehát nem hasonlítható egyik klub népszerûsége sem a Unitedéhez külföldön?
Nemhogy nem hasonlítható, hanem az maga az õrület, ahogy Angliától távoli helyeken  is fogadnak bennünket. Ez az egyik legnagyobb élmény, amit megélhettem ebben a klubban. Szinte az egész szezonra kihat, ami a manchesteri szurkolóktól kapott biztatással, mely szintén fantasztikus, csak még inkább hatványozódik.
 
 
Már tapasztalhattad Ázsiában, milyen Ji-sung Park nemzetének támogatása. Most milyen fogadtatásra számítasz  Shinji hazájában, Japánban?
Szerintem hasonló lesz, mint Jinél. Shinji az elsõ számú futballista a hazájában, és biztos vagyok abban, hogy különleges helyet foglal el minden Japán futballrajongó szívében.
 
Szerepelni fogtok, Japán nemzetközi stadionjában Yokohamában, ahol  2008-ban klubvilágbajnokságot nyertél a Vörös Ördögökkel. Milyen érés lesz visszatérni a diadal helyszínére?
Akkoriban nem igazán volt ezzel kapcsolatban alkalmam nyilatkozni, de most szeretném megragadni az alkalmat, hogy elmondjam milyen fantasztikus élmény volt számomra, különösen hogy több fronton is sikeresen tudtunk teljesíteni.
 
Szerinted mi a legfontosabb elõnye a szezon elõtti felkészülésnek fizikai szempontból?
Remek lehetõség arra, hogy a szünet után formába lendüljünk, felkészüljünk a megterhelésre és minél kevesebb sérülés érjen bennünket a szezon alatt. Van akinek egy kicsit több idõre van szüksége ahhoz, hogy formába lendüljön, de a felkészülést nagyon komolyan vesszük, és mindannyian próbálunk a lehetõ legjobb formába kerülni, mire kezdõdik az új szezon.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!