Evans: Létfontosságú a felkészülés

Jonny Evans szerint egy jó felkészülési szezon elengedhetetlen abban, hogy elérje azt az erõnléti szintet, mely szükséges a teljes szezonra.


A védõ tavaly nyáron bokamûtétje miatt csak az oldalvonal mellõl nézhette a felkészülést, ami azt jelentette, megfelelõ erõnléti szintjét késõbb érte el.

Most nincs sérülése, így Evans várja, hogy a héten ismét munkába álljon a Vörös Ördögökkel, akik megkezdik a felkészülést arra, hogy megvédjék bajnoki címüket.

"Kemény a felkészülési szezon, megviseltek vagyunk a dupla edzésektõl, de kellemes része az, hogy elutazunk túrára és koncentrálni tudsz arra, hogy elvégezd az edzõtermi és más dolgokat, mikre szükséged van ahhoz, hogy felkészítsd magad az új szezonra" - mondta Jonny a ManUtd.com-nak.

"Elõzõ évben a mûtétem miatt kihagytam a felkészülést, ami miatt kicsit hosszabb idõ kellett, hogy újra a legjobb formában legyek. Amikor visszatérsz a nyaralásból, kell egy kis idõ az átállásra, hogy visszaszerezd a sebességed és ez az, amire való a felkészülés. Ha kihagyod, akkor kicsit lemaradsz, úgyhogy nagyon fontos része ez az évnek."

David Moyes csapata a következõ héttõl kezdve öt mérkõzést játszanak júliusban - Ázsiában és Ausztráliában - majd egyet Svédországban augusztus elején. Evans szerint az ilyen találkozó mindig egy jó teszt és lehetõséget biztosít néhány fiatal számára, hogy lenyûgözze menedzserét.

 


"Ezek a túrák számos szempontból fontosak számunkra, új dolgokat teszünk, új dolgokat látunk és más kultúrákat tapasztalunk meg, meg persze az erõnlétünket hozzuk a megfelelõ szintre az edzésekkel. Ráadásul minden meccs, amit ilyenkor játszunk, kemény meccsnek bizonyul" - tette hozzá az északír védõ.

"Amióta része vagyok ezeknk a túráknak, ezek a barátságos mérkõzések mindig nehezek. Már 4-5 éve az elsõ csapatnál vagyok, de minden egyes ilyen találkozó hatalmas kihívás számomra és így van ezzel számos fiatal játékos. A tapasztaltabb játékosok tudják, hogyan vigyázzanak magukra és mit kell tenniük, de a fiatalabbak mindig eltökélten azon vannak, hogy lenyûgözzék menedzserüket."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!