Rio élvezi a thaiföldi utazást

A 11 órás repülõút közepén, amely egy 3 hetes felkészülési túra elejét jelenti, mialatt 5 várost látogatnak meg 4 országban, és több mint 20.000 mérföldet tesznek meg, Rio Ferdinand ismételten kézi videójával rögzíti a Unitedet a kulisszák mögött.


Ahogy leült a Bangkokba tartó járat 37. sorába - amely az elsõ állomása lesz az AON által szponzorált 2013-as felkészülési túrának -, Ferdinand egyértelmûen optimista. Lehet, hogy új éra kezdõdik a Manchester Unitednél, de Rio, aki több, mint egy évtizedes Old Trafford-i pályafutását fogja ünnepelni a tiszteletére megrendezett Sevilla elleni gála mérkõzésen augusztus 9-én, pénteken, már nem elsõ túráján vesz részt.
 
"Ezek a túrák nagyszerûek" - mondta Rio. "Ki kell élvezni õket. A szurkolók szerte a nagyvilágban támogatnak minket, így jó, hogy valamit vissza tudunk adni. Akik nem tudnak eljutni az Old Traffordra, azokhoz egyszerûen mi megyünk el."
 
"Ha leülök és elgondolkozok: 'Azon kapom magam, hogy 3 hétig távol leszek a családomtól, és ez nagyon nehéz lesz.' Akkor nem fogom élvezni. Ezzel a hozzáállással talán nem lesz olyan könnyû a gépre való beszállás. Pozitívnak kell maradni, és ez az, amit én is próbálok tenni."
 
Idén, ahogy az elmúlt két nyár során, Ferdinand kulisszák mögötti videófelvételeket készít a Vörös Ördögök túrjáról az MUTV-nek. Kézi kamerája segítségével mutatja meg a rajongóknak, milyen is a világ egyik legnagyobb klubjában játszani.
 
 
Az út során rengeteg nevetés várható - elvégre Ferdinand egyedülállóan híres az öltözõi ugratásairól -, de a védõ megpróbált gyorsan arról is beszélni, hogy a csapat milyen komolyan veszi a szezon elõtti felkészülési túrát.
 
"Úgy vélem, természetes, hogy mindenki a legtöbbet próbálja kihozni magából ezen a túrnén. Ha új edzõ érkezik, meg akarom mutatni neki, hogy a kezdõ tizenegyben a helyem az új szezon elsõ mérkõzésén, és folyamatosan készen fogok állni."
 
"Már több mint 1 hete visszatértünk a nyaralásból, és ez egy igazán jó kezdet. Mindez nagyon, nagyon nehéz, de élvezetes volt, azt hiszem, érezni fogjuk a túrnén elvégzett munka elõnyeit, amint visszatértünk Manchesterbe."
 
"Különleges lesz a felkészülés a jobb állóképesség elérése miatt, valamint, hogy a játékosok személyiségét jobban megértse az edzõi stáb, mert új korszak kezdõdik mindannyiunk számára. Remélhetõleg össze jönnek a dolgok, és jól tudjuk kezdeni a szezont."
 
 
Miután csütörtök reggel, helyi idõ szerint 08:09-kor landoltak Bangkokban, Ferdinand és csapattársai folytathatják a szezon elõtti felkészülésüket, amikor a csapat összegyûlik délután az elsõ közös edzésre. Csütörtökön és pénteken edzésnek, illetve kereskedelmi kötelezettségeiknek is eleget tesz a United, mielõtt szombaton (14:00 órás kezdéssel) a Singha All Star XI együttesével játszanak a Rajamangala Stadionban.
 
"Szeretem Thaiföldet" -  mondta Rio. "Ez egy nagyon szép ország, ahol nagyszerû emberek élnek, akik szeretik a Manchester Unitedet. Õrölet, amikor meglátogatjuk a világnak ezen részét. Az ázsiai országokban való fogadtatás teljesen más. Soha nem láttam olyan fanatikusokat, mint õk."
 
"Az emberek már reggel kijönnek a repülõtérre, hogy bennünket üdvözölhessenek, majd a hotel körül kószálnak... ez nagyszerû, hisz érezzük, hogy szívesen látnak."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!