Powell nagy szezonja

Bryan Robson azt várja, hogy a Manchester United fiataljai beérnek a következõ szezon során és a Vörös Ördögök egykori csapatkapitánya úgy érzi, Nick Powell nagy szezont fut majd.


A Crewe Alexandrától tavaly nyáron érkezõ Nicket idén nyáron megmûtötték, emiatt nem utazott el a csapattal a felkészülési túrára. Ugyanakkor a fiatal célja az lesz, betörjön az elsõ csapatba, kivéve ha olyan döntés születik, hogy kölcsönbe kerül más csapathoz.

Az optimizmus egyik oka az, hogy 2012 májusában David Moyes is ott ült - Sir Alex Ferguson és Mike Phelan mellett - a 'Vasutasok' League Two mérkõzésén, amikor legyõzték az Aldershotot, állítólag abból a célból, hogy megfigyelje Powellt, aki az Everton kiszemeltje is volt.

A teljes keretben rengeteg lehetõség van a javulásra, David Moyes számára pedig kedvezõ jeleknek számítanak azok, hogy a játékosai erõsebbé válhatnak.

"Számomra De Gea mutatott igazán jót" - nyilatkozta Robbo a ManUtd.com-nak. "Rafael és Jonny Evans is nagyszerû szezont futott. Mint ahogy Danny Welbeck és Tom Cleverley, bár Tomtól kicsit többet szeretnék látni jövõre."

"Úgy vélem, erõs teljesítményt látunk majd Phil Jonestól és Chris Smallingtól idén, akik fejlõdése megtorpant sérülések miatt, és igazán érdekes lesz Nick Powell, mert igazán jó játékos lehet, de tavaly nem eléggé tudta megalapozni saját magát. Úgyhogy ez egy nagy szezon lesz számára. Nyilvánvaló, hogy Wilfried Zahának idõt kell adni, hogy összeszedje magát, de a többiektõl javulást várok."

 


Robson szerint a számos érdeklõdõ ellenére egyelõre el kell halasztani Powell kölcsönadásáról szóló döntéseket.

"Néha nem hozol döntéseket addig, amíg túl nem vagy a felkészülésen és meg nem látod, hogyan teljesítenek a srácok. Majd ezután hozol döntést. Vajon jó a játékosnak, ha nem kerül be az elsõ csapatba azonnal, vagy a legjobb az, ha 2-3 hónapra kölcsönbe kerül? Vagy vársz egészen a januári átigazolásig, megadva neki azt, hogy hat hónapig kölcsönbe kerülhet, ami után kiértékeled újra, hogy visszahozod, vagy marad továbbra is kölcsönben."

Robson amikor a West Bromnál dolgozott, kihasználta a kölcsönvétel lehetõségét és 2005-ben a Unitedtõl megszerezte Kieran Richardsont annak érdekében, hogy hosszú küzdelmek árán bebiztosítsák az Albionnak a kiesés elkerülését.

 


"Kieran az egyik fõ része volt ennek, ami megmutatja neked, milyen hatással volt a játékos" - folytatta Robson. "Annyira jó volt és megmutatja, mennyire fontos szerepet is kapott a szezon során, mert Kieran nélkül nem hiszem, hogy sikerült volna bent maradni. Nagy hatással volt ránk."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!