Tartalékok: United 1-0 Club Brugge

Kemény meccsen, Tom Lawrence góljával szerezte meg a gyõzelmet a United tartalékcsapata elsõ felkészülési mérkõzésén a Leigh Sports Village-ben.


A csereként beálló Tom Lawrence 11 perccel a vége elõtt szerezte a meccs egyetlen gólját a belga bajnoki bronzérmesek ellen. Néhány belépõ távol állt a 'barátságos' jelzõtõl, mindkét csapat beleadott mindent, ezt bizonyítja a két sárga lap és Ryan Tunnicliffe leküldése is.

Annak ellenére, hogy Warren Joyce csapatának ez volt az elsõ meccse az idei felkészülés során, a csapatok már az elejétõl kezdve nagy iramot diktáltak. A jobbszélsõ Larnell Cole gyönyörû cselei után Bebe lõtt mellé, amire a belgák Lior Refaelov szép próbálkozásával válaszoltak.

Bebe beadásnak készülõ lövése Matthew Ryan kapus felett utat talált a hálóba, de a bíró az asszisztensével való némi tanácskozás után nem adta meg a gólt, feltehetõen les miatt. Nem sokkal késõbb ismét zörgött a háló, ezúttal Federico Macheda talált be leshelyzetbõl Marnick Vermijl és Davide Petrucci szép összjátéka után.

Ezután a Brugge került némi mezõnyfölénybe: Maxime Lestienne csavart mellé, ezt követõen pedig Eidur Gudjohnsen, a Chelsea korábbi csatára csillogtatta meg tudását.

A meccs hevében Scott Wootton és Macheda is sárgát kapott kemény belépõik után, de ezzel együtt a meccs is fokozatosan jobb lett, miközben Petrucci vette át az irányítást a középpálya közepén. Az olasz szabadrúgása után Cole hozta helyzetbe Machedát, aki közelrõl mellépöccintett.

A második félidõ elején Petrucci állított meg egy belga ellentámadást, majd Scott Wootton szerelte nagyszerûen Lestienne-t Gudjohnsen hajszálpontos passza után. Ezután Petrucci tornáztatta meg kicsit Ryan kapust, majd Joyce úgy döntött, változtat a felálláson: Cole-t hátravonta jobbhátvédbe és harcba dobta Ben Pearson-t és Tom Lawrence-t.

A belgák simán megszerezhették volna a vezetést, de két ordító ziccert is kihagytak: elõbb Rafaelov ugratta ki nagyszerûen Lestienne-t, majd Lestienne önzetlenül tálalt Timmy Simons elé, de mindkét esetben a labda jóval Sam Johnstone kapuja fölött hagyta el a játékteret.

A másik oldalon Andres Pereira gyönyörû passzából a középen elõretörõ Petrucci szerezte meg kis híján a vezetést. Nem sokkal késõbb ismét Petruccié volt a fõszerep: 11 perccel a vége elõtt remek ütemben ugratta ki Lawrence-t, aki a kapus mellett nyugodtan a hálóba gurított.

 


Egy összeszólalkozás után a bíró felszólította Joyce-t, hogy cserélje le Tunnicliffe-t, a helyére érkezõ, nagyszerûen meccsbe szálló Jack Barmby pedig majdnem megszerezte a második United-gólt, de sem neki, sem a kipattanóra érkezõ Pereirának nem sikerült túljárnia Ryan kapus eszén. A kemény meccs végén mindkét csapat tagjai sportszerûen összeölelkeztek.

 

Felkészülési mérkõzés

Manchester United 1-0 Club Brugge

Leigh Sports Village

United: Johnstone - Grimshaw(Lawrence 53.), Thorpe, Wootton, Vermijl - Cole, Ekangamene, Tunnicliffe(Barmby 82.), Petrucci, Bebe(Pearson 53.) - Macheda(Pereira 63.)

Nem használt cserék: Gollini, Rowley, Love, Wilson, Rothwell.


Gólszerzõ: Lawrence 79'
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!