Rafael csalódott az õt ért vádak miatt

A Manchester United védõjét, Rafaelt zavarják azok a vádak, miszerint nem szeretne szerepelni a brazil válogatottban.


Annak ellenére, hogy az egyik legdinamikusabban fejlõdõ játékos az Old Traffordon és idén már harmadik bajnoki címét gyûjtötte be a Manchester Uniteddel, Rafael története a Selecaóval igen bonyolult.

 

A jobb szélsõ elõször 2010-ben kapott behívót a brazil válogatottba, azonban további két évet kellett várjon a bemutatkozásra, amikor is egy Dánia elleni meccsen állhatott be csereként.

 

A tavalyi olimpiai keretbe is behívták Rafaelt, amely torna jó alkalom volt arra, hogy a brazilok elõkészítsék a terepet a 2014-es nagy kihívásra, a hazai világbajnokságra.

 

Azonban Rafaelt sokan átkozták hazájában a Mexikó elleni döntõben elkövetett végzetes hibája miatt és azóta úgy tûnik, teljesen megfeledkeztek róla, hiszen a nemrég végetért Konföderációs Kupára sem hívta be õt a keretbe Luis Felipe Scolari szövetségi kapitány annak ellenére, hogy Dani Alves személyében csak egy jobb szélsõje volt.

 

A közvélemény az, hogy Rafaelt nem érdekli hazája, mivel a tizennyolcadik születésnapján ikertestvérével, Fabióval elhagyta Brazíliát, hogy szerzõdést kössön a Vörös Ördögökkel.

 

 

Azonban Rafael kitart amellett, hogy ez a nézet teljesen téves.

 

"Az emberek úgy gondolják, nem akarok Brazíliának játszani, mivel már fiatalon elhagytam az országot. Ez nem egészen így van."

 

"Én és a testvérem azért hagytuk el Brazíliát, mivel minden brazil junior sorsa tele van bizonytalansággal."

 

"Ez a helyzet Angliában is, azonban tudtuk azt, hogy a Manchester United egy óriási lehetõség a számunkra."

 

"Az otthoni emberek azt gondolják, nem érdekel minket a válogatott. Minket viszont érdekel. Nagyon szeretném, ha újabb lehetõségem nyílna játszani hazám válogatottjában."

 

"Nem agyalok ezen túl sokat, mivel ami megtörtént az megtörtént, továbbá rengeteg munka vár rám a klubcsapatomnál, azonban az álom, hogy a brazíliai világbajnokságon a brazil válogatottat képviselhessem, tovább él bennem. Örülnék, ha így történne."

 

így, hogy Brazília megnyerte a Konföderációs Kupát, Rafaelnek még nehezebb lesz bekerülni Scolari világbajnoki keretébe, fõleg mivel legutóbbi válogatott tétmeccsén hatalmasat hibázott, amikor a döntõ elsõ perceiben odaajándékozta a labdát a mexikóiaknak, akik ezt ki is használták.

 

"Mindig azt mondom, hogy az Olimpiai Játékok volt a legjobb dolog, ami valaha is történt velem" - mondja Rafael.

 

"Erõsebb emberré tett engem. Egészen az elõdöntõig mindenki csak jó dolgokat mondott rólam, és hogy milyen sokat tettem a csapatért."

 

"Miután elvesztettük a döntõt, minden felelõsséget rám hárítottak. Brazíliában mindig kell egy bûnbak - nem számít, hogy U-17-es, U-19-es, bárki - most én voltam az."

 

"Az emberek sokfélét beszélnek, azonban én ezt mondom mindig magamnak, 'Ne hagyd, hogy ez letörjön'."

 

"Erõsebb ember vagyok emiatt, mivel tudom, mégegyszer nem történhet meg."

 

 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!