Waterford United 1-2 Manchester United XI

A Manchester United XI gyõzelmet szerzett a Waterford United otthonában James Wilson és Jack Barmby két szép találatát követõen.


Ifjúsági csapatunk két támadója egy-egy gólt szerzett mindkét félidõben, míg a hazaiak részérõl Conor Whittle bombagólja csak vígasztalálat volt Nicky Butt fiatal játékosai ellen.

 

Wilson módosította elsõ alkalommal az eredményjelzõt, miután egy szép befejezést követõen megverte Chris Sanders kapust, amit Barmby stílusos gólja követett, miután több védõt is kicselezett. Whittle ugyan még lõtt egy bombagólt 30 méterrõl Jonny Sutherlandnek, azonban a vendégek már nem engedték ki a gyõzelmet a markukból.

 

A 2830 nézõ elõtt lejátszott meccset a Vörös Ördögök kezdték jobban, és a mérkõzés elsõ perceiben Andreas Pereira tûnt a legveszélyesebbnek. Tom Lawrence közel állt a gólszerzéshez a találkozó elején, miután betört a bal szélrõl, azonban a Waterford védõje, David Breen fontos közbelépésével megakadályozta a gólszerzést.

 

Pereira tovább gyötörte a Waterford védõjét, és a 13-ik percben óriási védésre kényszerítette Sanderst, miután három ellenfél védõt is megtáncoltatott. Sanders azonban figyelmes volt, és kiütötte bal oldalra a labdát messze a kaputól.

 

Öt perccel késõbb Ben Ryan közel állt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést a hazaiaknak. Donald Love szabálytalankodott a 16-os közelében Conor Coaddal szemben, azonban Ryan labdája csak súrolta a felsõ lécet. A United tovább erõltette a gólszerzést, és nem sokkal Ben Ryan helyzete után a vendégek is feljegyezhettek egy kapufát. Wilson 25 méterrõl elengedett lökete a kapufán csattant, a kipattanó pedig Sanders kezében landolt.

 

A United jogosan szerezte meg a vezetést, miután Wilson már nem csak a kapufáig jutott Ezúttal nem hibázott és meg tudta verni Sanderst a bal felsõbe helyezett labdájával, melynél esélyt sem adott a hazaiak hálóõrének.

 

 

Coad ismét veszélyeztette a Vörösek kapuját, azonban egy szép védést követõen a kapu fölé tolta a labdát Pierluigi Gollini, hogy aztán a második játékrész hatodik percében Barmby kettõre növelje a vendégek elõnyét. Az angol válogatott egykori játékosának, Nick Barmbynak a fia két védõt cselezett ki az ellenfél büntetõterületén, ezután leültette David Breent, és gyõnyõrûen rúgta el a labdát a tehetetlen Craig Hyland mellett.

 

A második félidõben mindkét csapat több helyen is módosítást hajtott végre, ami a játék minõségének a rovására ment egészen addig, amíg a Waterford megszerezte a szépítõ találatot. A csereként beállt Whittle meghúzta a labdát a jobb oldalon, majd védhetetlen lövést küldött Sutherland kapujára. 

 

Joe Rothwell közel járt a 3-1-hez pár perccel késõb, miután egy eladott labdát elcsípett a 16-os közelében, azonban Hyland brilliáns reflexének köszönhetõen az eredmény nem változott. Tíz perccel a vége elõtt a hazaiak bekeményítettek. Philip Drohan vezette a labdát a bal szélen, és bravúrra kényszerítette Sutherlandet. A labda Peter Higgins elé esett 12 m-en, azonban gyenge lövése átsuhant keresztbe a büntetõterületen és kiment.

 

Love közel járt egy újabb vendég gólhoz öt perccel a lefújás elõtt, azonban Whittle tisztázni tudott a gólvonalról, nem sokkal késõbb pedig Sam Byrne bólintott nem sokkal a kapu fölé.

 

Waterford United 1-2 Manchester United XI

 

Gólszerzõ: Whittle 73', illetve Wilson 36', Barmby 51'

 

A United csapata: Gollini (Sutherland 46'); Weir, Rowley, McNair, Love; Barmby, Rudge, Pereira, Rothwell, Lawrence (Byrne 60'); Wilson (Adarabioyo 60').

 

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!