Carrick üdvözli a felelõsséget

Michael Carrick felkészült arra, hogy elvállja azt a felelõsséget, ami a csapat egyik legtapasztaltabb játékosára hárulhat.


A 31 éves játékos a 8. szezonját kezdi meg az Old Traffordon, és ez alatt az idõ alatt több, mint 300-szor lépett pályára a Manchester United színeiben, nyert 5 bajnoki címet és játszott 3 Bajnokok Ligája döntõn.

 
most, hogy Paul Scholes visszavonult, az angol válogatottban rendszeresen játszó Carrick még fontosabb szerephez jut a középpálya szívében.
 
"A felelõsség megváltoztat egy kicsit, ahogy egyre idõsödsz" - mondta Carrick. "Ez tapasztalat. Minél régebb óta játszol és minél több mérkõzésen szerepelsz, annál nagyobb tapasztalat kerül a birtokodba."
 
"A fiatalabb játékosok megkeresnek tanácsokért, vagy támogatásért, hogy foglalkozzak velük bizonyos helyzetekben."
 
"Én ugyanezt tettem annak idején Paul Scholes-szal, Ryan Giggs-szel és Gary Neville-lel. Ez része egy bizonyos folytonosságnak és hagyománynak, amit szeretnénk megtartani ennél a klubnál."
 
"Most már az idõsebbek közül való vagyok, de ez nem olyan dolog, ami zavarna engem."
 
 
A legutóbbi szezont követõen a United 27 év után kijelölt egy új menedzsert a leköszönõ Sir Alex Ferguson helyére David Moyes személyében, de Carrick bízik benne, hogy az átmenet zavartalan lesz.
 
"Játékosként elfogadjuk a változást - folytatja Carrick. "A menedzsernek némileg más gondolatai vannak. Ez természetes. Rajtunk is múlik, hogy gyorsabban tudjon alkalmazkodni."
 
"A játékosok együtt vannak már egy kis ideje. Tudjuk az erõsségeinket és a gyengéinket. Ez arról szól, hogy együtt dolgozunk, és eddig ennek mindenki eleget tett."
 
Carrick hiszi, hogy a Unitednek a legjobbját kell nyújtania ahhoz, hogy teljesítse azt a kihívást, amit a riválisok jelentenek, és hogy megismételjék a tavalyi diadalokat.
 
"Velünk együtt a City és a Chelsea is menedzsert cserélt, úgyhogy egy kicsit más hangulat lesz, de mindkettejüknek erõs a keretük. A legjobb csapatok harcban lesznek a bajnoki címért, és reméljük, mi is ott leszünk" - mondta a 31 éves játékos.
 
"De nagyon kemény lesz, hiszen 5-6 csapatnak is reális esélye van megnyerni a bajnokságot, de 2-3-nak biztosan, tehát jobbnak kell lennünk, mint eddig bármikor is."
 


Skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!