A-League All Stars 1-5 Manchester United

Jesse Lingard és Danny Welbeck 2-2 góljával, valamint Robin van Persie találatával gálázott David Moyes csapata.


Teltház várta a Manchester Unitedet az ANZ Stadiumban és az idõjárás is kegyes volt, hiszen sokkal jobb körülmények vártak a játékosokra, mint Bangkokban.

Meg is látszott a csapaton, hogy ez az idõ jobban tetszik nekik, ráadásul az egy heti, kemény edzés is sokat jelenthetett és a Vörös Ördögök azonnal irányításuk alá vették a találkozó menetét.

Tom Cleverley szöglete után Phil Jones fejesét fogta a hazai kapus, majd Welbeck és Lingard remek összjátéka után elõbbi lövését ütötte szögletre a hálóõr. A pontrúgást Ryan Giggs tekerte kapu elé, Patrice Evra fejese azonban fél méterrel elkerülte a célt.

Tizenegy perc telt el, amikor Cleverley labdaszerzése után Giggs passzolta fel a labdát, Welbeck átlépte, így tökéletes lett a két védõ között kiugró Lingardnak. A szélsõ higgadt volt és 16 méterrõl a bal alsóba helyezte a játékszert, megszerezve a Moyes-éra elsõ manchesteri gólját.

Egy perccel késõbb Broich 22 méterrõl bombázott centikkel a felsõ léc fölé, bár Anders Lindegaard rajta volt, ha a labda alacsonyabban szállt volna, a kapus léc fölé tolta volna.

Az elsõ 15 perc után Cleverley szögletét Evra fejelte, vagy inkább vállalta kapu fölé.

Lindegaardot a 27. percben dolgoztatták meg leginkább, ekkor Bojic tört elõre, majd takarásból 14 méterrõl lõtt, de a dán kapus leért a labdára és szögletre tolta azt.

A 34. percben megduplázta elõnyét az angol bajnok. Lingard indult el a tizenhatos elõtt keresztbe, passzolt Giggshez, aki csodás labdát adott Welbecknek. A csatár a kimozduló kapus mellett a hosszú alsóba lõtt, 2-0-ra módosítva az állást.

Hat perccel késõbb Wilfried Zaha elõreívelt labdáját Welbeck szelídítette meg, a kapust is kicselezte, ám a visszaérõ védõ menteni tudta a csatár lövését. A másik kapu elõtt Rafael mentett nagyon Berisha próbálkozásánál, majd ismét Welbeck került helyzetbe remek kényszerítõ után, melyet Lingarddal hozott össze, ám a kapus lábbal hárítani tudott.

Fordulás után Michael Keane állt be Rio Ferdinand helyére, a fiatal védõ azonban kissé lassan melegedett be. Berisha került helyzetbe mellette, de kisodródva inkább beadást válaszott a csatár, középen azonban nem érkezett csapattársa.

Keane a másik kapu elõtt veszélyeztetett, Cleverley szögletét bólintotta kapu fölé, majd Berisha lövését nem tudta blokkolni, ami így végül Lindegaard kapujának jobb alsó sarkában kötött ki.

Sokáig nem örülhettek az ausztrálok, ugyanis az 55. percben Zaha megindulása után végül Lingardhoz került a játékszer, aki elképesztõ gólt vágott a hosszú felsõbe, 1-3. Sõt, Clevelrey újabb szöglete után közel került a mesterhármas is, ám közeli lövését védte a kapus.

 


 A közönség örjöngött a 62. percben, amikor Ryan Giggs helyére érkezett Robin van Persie. Azonban ezen a meccsen nem õ, hanem sokkal inkább Welbeck élt, aki két védõ között kirobbanva a kapust is kicselezte, lövését azonban ismét menteni tudta egy visszafutó védõ.

A 70. percben aztán van Persie is megmutatta, sok idõbe nem telik majd, hogy ismét eredményes játékkal rukkoljon elõ, szögletével Welbecknek adott gólpassz, az angol csatár ugyanis nagyszerû fejessel módosította az eredményt, immár 4-1-re.

Öt perccel késõbb Zaha került helyzetbe, de centiket tévedett, akárcsak Lingard, aki Rafael megpattanó beívelését próbálta kapuba juttatni, de 11 méterrõl õ is mellé lõtt.

Három perc volt a rendes játékidõbõl, amikor a csereként beálló Anderson zseniálisan indította van Persie-t, aki egyedül mehetett kapura, ám nem tudta legyõzni a kapust, akirõl kipattant a labda. Adnan Januzaj szedte össze, majd Lingard a tizenhatos elõterébõl a holland csatárt hozta helyzetbe, aki ezúttal már nem hibázott, beállítva a végeredményt.

Mert az eredmény már nem változott, pedig Zaha elõtt még esély nyílt, de lövése centikkel megint a jobb alsó mellé gurult, sõt Cleverley-Zaha-Januzaj remeklés után a fiatal belga hét méterrõl gólt szerezhetett volna, de pechjére csak kapufáig jutott.

 

 

Felkészülési mérkõzés

A-League All Stars 1-5 Manchester United

ANZ Stadium, 83127 nézõ

 

United: Lindegaard - Rafael, Ferdinand(Keane 46.) - Jones, Evra(Fabio 76.) - Zaha, Carrick(Anderson 71.), Cleverley, Lingard - Giggs(van Persie 62.) - Welbeck(Januzaj 71.)

 

Gólszerzõ: Berisha 48' illetve Lingard 11', 55', Welbeck 34', 70', van Persie 87' 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!