Smalling: A célok maradnak

A Manchester United védõje, Chris Smalling beszélt visszatérésérõl és az új menedzser irányítása alatti csapat célkitûzésekrõl...


Milyen érzés, hogy csatlakozhattál a csapathoz Japánban?
Már csak egy maroknyi ember maradt a tréning komplexumban, és kissé soká tartott a visszatérésem. Az elõzõ szezon utolsó 6 mérkõzését kihagytam, így jó volt visszatérni a srácokhoz és a játékra koncentrálni.
 
Nyilvánvalóan szerephez jutottál az elõzõ szezonban, de nem volt frusztráló kihagyni a szezon végét?
Igen, az volt. Hiányoztam a szezon kezdetén és végén is, ez így volt szép, de remélhetõleg idén felveszem a sérülésmentes övemet. Alig várom, hogy újra pályán legyek, és élvezzem a focit, mert ez kissé sok volt.
 
Hogy érzed most magad? Készen állsz az új szezonra?
Igen, Manchesterbe való visszatérésem után részt vettem néhány edzésen Warren Joyce irányítása alatt, a tartalékok és néhány elsõ csapatbeli játékossal egyetemben. Most csatlakoztam a csapathoz, és készen állok a játékra.
 
Új menedzser és új edzõi stáb érkezett a Unitedhez. De a célok maradnak?
Abszolút! Semmi sem változik ezen a fronton. Új menedzserünk van, illetve néhány új edzõnk is, idõbe tellik, míg mindenki megismeri egymást, de a lényeg ugyanaz marad, minden sorozatot, amelyben elindulunk meg akarunk nyerni. 
 
 
Jól vagytok és igazából ez Shinji Kagawa területe Japánban. Láttad a fogadtatását?
Shinji hatalmas ikon Japánban. Én és Ashley a kocsiból kiszállva vele együtt mentünk az úton hétfõ reggel, valami elképesztõ volt. Zûrzavar volt. Imádják õt itt. Jó volt, hogy eljöttünk Japánba, és hogy õ körbevezetett itt minket egy kicsit.
 
Voltak emberek a repülõtéren, akik "Büttner 28" és "Januzaj 44" mezeket viseltek. Õk biztosan ismerik az egész Manchester Unitedet, nem csak Shinji Kagawát...
Határozottan. Ezt nem vettem észre, amíg meg nem érkeztem. Az hittem, hogy mindenki csak Shinji  miatt õrült meg, de biztosan vannak, akiknek van szeme a játékhoz, és õk alkotják a klub rajongóinak nagy részét.
 
Mit gondolsz, Shinji milyen hatással lesz a csapatra ebben a szezonban?
Azt hiszem, egyre erõsebb és erõsebb. Az elõzõ szezonban nagyon jó volt, és jelentõs mértékben hozzájárult. Mindig nehéz az elsõ szezon, és Shinji, aki nem beszélt angolul, így számára még keményebb lehetett. Meglátjuk, személy szerint nagy dolgokat várok tõle ebben a szezonban, mivel már többnyire letelepedett és be tudott illeszkedni. Úgy vélem, erõsebb lehet, mint valaha.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!