SAF visszautasította a parlamenti széket

Sir Alex Ferguson, a Vörös Ördögök leköszönõ menedzsere nem él a Lordok Háza megtisztelõ ajánlatával és úgy döntött, hogy nem cseréli fel az Old Trafford vörös színû üléseit a parlament vörös székére.


Manchester United nyugalmazott trénere kizárta a lehetõségét, hogy nyugdíjazását követõen a brit parlament felsõházának tagja legyen.

 
A munkáspárti bennfentesek reménykedtek abban, hogy miután Sir Alex visszavonult az Old Trafford menedzseri székébõl politikai babérokra tör. Ed Miliband a munkáspárt vezetõjének kijelentése, melyben a "legsikeresebb futballmenedzsernek, akit a világ valaha is látott" nevezte Fergusont, tovább táplálta a skót tréner politikai ambícióiról terjedõ pletykákat.
 
A skót tréner hivatalosan soha nem adott hangot politikában való aktív részvételi szándékának, de munkáspárti ismerõsei felvettették a lehetõséget, hogy csatlakozzon a parlament munkájához. Ferguson viszont világossá tette, hogy nem kíván a politikai életben aktívan részt venni.
 
Egy közeli ismerõse nyilatkozta Ferguson ezen döntésével kapcsolatban: "Õ a munkáspárt nagy támogatója, de elmondta, hogy nem akar politizálni, ez nem neki való feladat.
 
Sir Alex visszavonulását a United élérõl azzal indokolta, hogy családjára szeretne összpontosítani és több idõt akar feleségével tölteni.
 
 
Ferguson a következõket mondta a United rajongóinak utolsó mérkõzésén az Old Traffordon: "A dolgok megváltoztak, amikor Cathy testvére meghalt. Õ sokat volt kénytelen egyedül intézni a család dolgait, és én tartozom neki. Feláldozta magát azért, hogy én teljes erõbedobással végezhessem a dolgom. Most, hogy elvesztette Bridgetet, nekem kell mellette állnom."
 
Sir Alex nem az elsõ, aki visszautasította a parlament megtiszteltetését. Többek között a Mirror rovatvezetõje, Fiona Phillips és a drámaíró JB Priestley hivatalosan is elutasították a politikusi szerepkört.


mirror.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!