Vidic elszántabb, mint valaha

Nemanja Vidic a ManUtd.com-nak adott exkluzív interjújában többek között beszél az elõttünk álló szezonról...


Milyen volt a nyarad?

Remek volt. Most egy kicsit hosszabb idõt tölthettem a családommal, ami nagyon hiányzott már. Hat hetet voltam otthon, kikapcsolódtam és voltunk pár napot nyaralni is.
 
Milyen érzés volt újra bajnoki címet szerezni a Uniteddel? Gyakran felidézed a pillanatot? 
Természetesen. Ez egy olyan fantasztikus élmény, amit újból és újból át akarsz élni. Ahogy a busszal átvonulunk Manchesteren és a rajongók kísérnek bennünket, az egy fantasztikus érzés. Újból szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, hogy eljöttek és az egész szezon alatt lelkesen támogattak bennünket. Most viszont, hogy elkezdõdött a felkészülés, már csak a következõ szezon kihívásaira összpontosítunk. Új edzõnk van, ahogyan néhány riválisunknak is, és tudjuk, hogy miken kell még javítanunk, hogy a legjobbak lehessünk. Tudjuk azt is, hogy nehéz munka vár ránk. Most arra koncentrálok, hogy elkerüljem a sérüléseket és minél nagyobb hasznára lehessek a csapatnak az elõttünk álló szezonban.
 
Milyen volt az elsõ pár edzés, mióta visszatértél?
Remek. Mindannyian nagyon elszántak vagyunk, és keményen dolgozunk. Jó volt újra látni a srácokat, jókat beszélgettünk az edzések után, a nyaralásról és a fociról, ami már nagyon hiányzott. Mindannyian izgatottan várjuk az új szezont.
 
A start mindig is nagy kihívást jelent, de most különösen izgalmas lesz az új edzõ, David Moyes irányítása alatt...
Nagy hatással van ránk, mindannyian bizonyítani szeretnénk. Mindenki erõsen koncentrál, mindenki szeretné megmutatni az új edzõnek, hogy mit tud és bizonyítani, hogy a Manchester Unitedben van a helye és elég jó ahhoz, hogy bekerüljön a kezdõ tizenegybe. Van néhány remek jel, izgalmas látni, hogy milyen elszánt mindenki.
 
 
Mik voltak az elsõ benyomásaid David Moyesról?
Ahogyan az edzéseket tartja, ahogyan beszél velünk és az energia ami benne van, elhiteti velünk, hogy a United továbbra is sikeres lesz. Látható, hogy remek munkaerkölccsel bír, de ezt már az Everton élén is bizonyította. Azt hiszem, õ egy nagyszerû választás volt Sir Alex helyére.
 
Te is a csapattal tartasz Stockholmba, az AIK ellen augusztus 6-án. Mennyire lesz fontos ez a mérkõzés két héttel a szezonkezdés elõtt?
Több szempontból is fontos. Még egy esély, hogy minél élesebbek lehessünk a rajtkor és újabb lehetõség a szurkolókkal való találkozásra. Jártunk már ott az elmúlt években, és tudjuk, hogy remek rajongótábor fogad bennünket. Már nagyon várjuk a velük való találkozást.
 
Az AIK már a svéd bajnokság közepén jár, javában éles meccseket játszik, remek formában vannak. Ez jó erõpróba lesz most a számotokra...
Igen, remek az idõzítés. Fontos, hogy olyan csapatokkal is összemérjük az erõnket, akik jó formában vannak. Kell játszanunk erõs ellenfelekkel is a Community Shield elõtt. A Wembleyben való szereplés egy igazi teszt a bajnokság rajtjában. Természetesen meg akarjuk nyerni a trófeát, de azt hiszem, ez a legnehezebb mérkõzések egyike. Tudjuk, hogy mit kell tennünk és a felkészülés alatt próbálunk a lehetõ legjobb formába kerülni, ezért is fontosak az ilyen nehezebb mérkõzések a szezon startja elõtt.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!