Amos,De Gea legjobb védéseirõl

A fiatal hálóõr Ben Amos szívesen tanul a United elsõ számú kapusától, David De Gea-tól. A spanyol számos zseniális védést mutatott be az elõzõ szezonban, és Ben ezek közül a legjobbakat fogja most elemezni.


Coentrao csavarása

Ellenfél:  Real Madrid Helyszín: Santiago Bernabeu
 
Ben Amos: "Az összes védése közül szerintem ez az egyik legjobb. Már maga az alkalom is nagy jelentõséggel bírt. Egy kemény Bajnokok Ligája meccs volt idegenben, a Real Madid ellen. Ha az a lövés bement volna, valószínûleg jobban vergõdött volna a csapat. Fontos védés volt egy fontos pillanatban. A labda takarásból érkezett egy védõ mögül ami nagyon nehezen védhetõ, bár abban a szituációban a madridi játékos nem is rúghatta volna el másképpen a labdát.
 
Ollózós védés
Ellenfél:  Real Madrid Helyszín: Santiago Bernabeu
 
BA: "Ez valami õrületes volt! De meg kell hagyni, kivédte. Már csak gondolni is egy ilyen megoldásra zseniális, de ez valószínûleg ösztönös volt. Kizárt, hogy arra gondolt, hogy ezt most így fogja csinálni - ez csupán hirtelen reakció volt a pillanat hevében. Sok embernek megvan a saját elképzelése, hogy hogyan is kell csinálni a kapusnak a feladatát, de amíg megoldod, hogy a labda ne a kapuban végezze, addig ez nem nagyon számít."
 
 
Torres megszelidítése
Ellenfél: Chelsea Helyszín: Stamford Bridge
 
BA: "Ez is igazán remek védés, vitathatóan ugyanolyan jó mint az elsõ a Real Madrid ellen. Ebben az esetben Torres akármilyen megoldást választhatott volna - vagy a hosszút veszi célba, vagy ahogy Õ csinálta, a rövidet - neki csak arra kellet várnia, hogy beleérjen a labdába és megnéznie, hogy merre tart a játékszer. Valószínûleg arra számítottál, hogy a hosszú sarkot célozza majd meg de inkább a rövid oldalon próbált szerencsét, ezt viszont David egy határozott mozdulattal kifogta."
 
Bánatos Ruiz
Ellenfél: Fulham Helyszín: Craven Cottage
 
BA: " A meccset nézve, akkor még azt hittem, hogy nem ért bele a lövésbe. Akkor a padon ülve, úgy láttam, hogy ez egy sima kapufa volt, de ha jobban megnézed rájössz, hogy ez egy kivételes védés volt."
 
 
Négykézláb a pályán
Ellenfél: Tottenham Helyszín: White Hart Lane
 
BA: "Az ellenkezõ irányba indult meg de elég gyors volt ahhoz, hogy reagáljon és kinyújtsa a lábát és a karját - igazából fogalmam sincs, hogy melyik testrészével védte ezt ki - és a kitolja a kapufa mellé a lövést. Megint csak azt tudom mondani, hogy ugyan számos alkalommal volt része ilyen szituációkban az edzések folyamán, a mérkõzéseken ez mégis egy ösztönös dolog. Tudom, hogy a Tottenham-nek sikerült összehoznia egy kései egyenlítõ gólt, de a meccsnek abban a fázisában ez egy kritikusan fonton védés volt."
 
David de Gea fent említett védései megtekinthetõk itt.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!